Peab bygger besøkssenter og kulturbygg i Giske

Peab bygger besøkssenter og kulturbygg i Giske

Peab – K. Nordang er i gang med byggearbeidene på Alnes besøkssenter og kulturbygg. Nybygget skal stå ferdig sommeren 2016.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Giske kommune er byggherre, og har planlagt besøkssenteret og kulturbygget i samarbeid med stiftelsen Alnes Fyr. Bygget blir lokalisert ved Alnes fyr i bygda Alnes i Giske kommune, og blir ca. 700 kvadratmeter stort. Oppdraget er en hovedentreprise, og kontraktssummen er på 12,4 millioner kroner eks. mva.

− Vi synes det er flott å få lov til å bygge besøkssenteret, som vil bli en samlingsplass for Alnes-samfunnet og Giske kommune. Alle besøkende til fyret vil få et flott servicebygg til benyttelse, sier distriktssjef Geir Rødseth i Peab – K. Nordang.

[img id="1"]

I ett med terrenget

Alnes besøkssenter og kulturbygg vil bestå av bespisningsarealer, konsertlokaler, utstillingslokaler og skal ha kurs- og konferansefasiliteter. Alnes fyr vil fremdeles være fokus i landskapet. Hovedvolumet av nybygget skal graves inn i eksisterende bakke, og kun kaféen vil være synlig i terrenget. Inngangspartiet bygges med materialer som harmonerer med naturen.

Tar særlige hensyn

Bygningene ved fyret og et område rundt fyret er fredet, og driften av fyret og aktiviteter i bygningene skal foregå som normalt i byggeperioden.

− Vi har planlagt for særlige hensyn til dette når vi gjennomfører prosjektet, opplyser Geir Rødseth.

BELYSNING/23. februar 2018

Faglig ekspertise på lys må inn allerede i forprosjektet

– Det er viktig at de som skal planlegge belysningen i et bygge- eller oppussingsprosjekt kommer inn så tidlig som mulig i prosessen. Aller helst i forprosjektet. Riktig lys er en forutsetning for at de som skal bruke arealene, vil trives og være produktive der. Planlegging av et lysanlegg handler om å ta hensyn til brukernes behov samtidig som det skal utgjøre en helhet både funksjonelt og estetisk. Belysningen utgjør i tillegg ca. 20% av det totale energibruket i et kontorbygg så sparepotensialet er stort. Les hele saken

Til toppen