Peab bygger besøkssenter og kulturbygg i Giske

Peab bygger besøkssenter og kulturbygg i Giske

Peab – K. Nordang er i gang med byggearbeidene på Alnes besøkssenter og kulturbygg. Nybygget skal stå ferdig sommeren 2016.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Giske kommune er byggherre, og har planlagt besøkssenteret og kulturbygget i samarbeid med stiftelsen Alnes Fyr. Bygget blir lokalisert ved Alnes fyr i bygda Alnes i Giske kommune, og blir ca. 700 kvadratmeter stort. Oppdraget er en hovedentreprise, og kontraktssummen er på 12,4 millioner kroner eks. mva.

− Vi synes det er flott å få lov til å bygge besøkssenteret, som vil bli en samlingsplass for Alnes-samfunnet og Giske kommune. Alle besøkende til fyret vil få et flott servicebygg til benyttelse, sier distriktssjef Geir Rødseth i Peab – K. Nordang.

[img id="1"]

I ett med terrenget

Alnes besøkssenter og kulturbygg vil bestå av bespisningsarealer, konsertlokaler, utstillingslokaler og skal ha kurs- og konferansefasiliteter. Alnes fyr vil fremdeles være fokus i landskapet. Hovedvolumet av nybygget skal graves inn i eksisterende bakke, og kun kaféen vil være synlig i terrenget. Inngangspartiet bygges med materialer som harmonerer med naturen.

Tar særlige hensyn

Bygningene ved fyret og et område rundt fyret er fredet, og driften av fyret og aktiviteter i bygningene skal foregå som normalt i byggeperioden.

− Vi har planlagt for særlige hensyn til dette når vi gjennomfører prosjektet, opplyser Geir Rødseth.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen