Peab bygger idrettsbarnehage i Borre

Peab bygger idrettsbarnehage i Borre

Integrert gymsal, løpebane og klatreloft er bare noen av elementene i den nye barnehagen, som har plass til totalt 70 barn fordelt på fire avdelinger.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bygget oppføres i en totalentreprise på oppdrag fra Borre Idrettsbarnehage, med en kontraktsverdi på 16,6 millioner kroner eks. mva. Byggprosjektet har vært i gang siden februar 2016, og overlevering er planlagt til august 2016.

− Vi setter pris på tilliten fra byggherren, for vi trives godt i prosjekter som betyr noe for barn og familier i lokalmiljøet. Prosjektet følger tidsplanen så langt, og vi skal levere en solid barnehage som tåler mye barnelek og aktivitet, sier Tormod Hem, distriktssjef for Peab i Vestfold.

Barnehagen er tegnet av Landsbyarkitektene, og utformingen legger til rette for variert aktivitet og lek. Bygget har en grunnflate på 600 m2, og klatreloftet er på 90 m2.

Konstruksjonen består av bindingsverk og noe stål for bæring av taket i gymsalen. Kledningen er MøreRoyal panel, med et innslag av Cembrit fasadeplater ved inngangspartiene, for å skape en kontrast i fasaden.

Barnehagen bygges slik at den skal være enkel å utvide. Blant annet er alt det tekniske lagt opp med ekstra kapasitet som kan utnyttes ved en eventuell fremtidig utbygging.

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen