Peab bygger om flyfagbygget på Bardufoss

Peab bygger om flyfagbygget på Bardufoss

For 22,9 millioner kroner skal Peab – Bjørn Bygg oppgradere og bygge om flyfagbygget på Bardufoss Høgtun videregående skole.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Kontrakten ble underskrevet onsdag 28. oktober av fylkesbyggesjef Jan Inge Hille og Frode Bruvoll, distriktssjef i Peab - Bjørn Bygg. Arbeidene startet mandag 2. november. I løpet av sommeren 2016, senest innen skolestart, skal prosjektet være ferdig.

− De nye lokalene skal, i tillegg til den videregående opplæringen, dekke Universitetet i Tromsøs behov for arealer til sin flygerutdanning. Sammen utgjør disse to utdanningstilbudene en betydelig styrke for det flyfaglige miljøet på Bardufoss, sier Gerd H. Kristiansen (KrF), fylkesråd for plan og økonomi, i en pressemelding fra Troms fylkeskommune.

Flyfagbygget fikk omfattende vannskader i 2013, da vann kom gjennom taket som under en reparasjon. Elevene ved flyfaglinja ble flytta til andre lokaler etter vannskadene.

Kontrakt etter forhandling

I utgangspunktet var det satt av 17 millioner kroner til prosjektet, men etter en anbudskonkurranse viste det seg umulig å få jobben gjort til den prisen. Derfor valgte et samlet fylkesråd å øke prosjektrammen til 23,5 millioner kroner. Konkurransen ble annullert, og fylkesbyggesjefen tok initiativ overfor anbyder Peab – Bjørn Bygg om å gå over til en alternativ kontraktsform – kontrakt etter forhandling.

− Vi setter stor pris på tilliten fra fylkeskommunen. Vi har hatt et konstruktivt og godt samarbeid i forhandlingene. Vårt felles mål var å finne besparelser i prosjektet, og det lyktes vi med. Nå gleder vi oss til å gjøre jobben som skal til for at elevene ved flyfaglinja igjen kan ta i bruk flyfagbygget i undervisninga, sier distriktssjef Frode Bruvoll i Peab – Bjørn Bygg.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen