Planlegg høstens NAL-kurs i sommer

Planlegg høstens NAL-kurs i sommer

NAL tilbyr kurs innenfor flere ulike temaer og kategorier, alt fra inspirasjonskurs til mer kompetansebyggende og profesjonsrettede kurs. Bygningsfysikk, akustikk, entrepriseformer, områdeutvikling og prosjektering av glassfasader er bare noen av temaene man kan fordype seg i.

  • Arkitektur
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bygningsfysikk og byggeregler

Kursene gir matnyttig kunnskap, skreddersydd for arkitekter. Samtidig er flere av kursene også ment for en bredere målgruppe.

Høstens program starter 4. september med frokostmøtet Forenkling av byggereglene hvor man får lære om konsekvensene av endringene som trådte i kraft 1. juli i år. Arrangementet er gratis for NAL medlemmer.

Videre i september har NAL fått Pål Kjetil Eian i Norconsult til å skreddersy et kurs om bygningsfysikk for arkitekter. Dette kurset passer spesielt godt til unge og nyutdannede arkitekter.

Årets største og viktigste fagdag, Arkitekturdagen 2015, går også av stabelen 17. september i Trondheim, hvor temaet er  ”Hverdagsbyen”.

Akustikkproblemer og entrepriseformer

Mange mennesker er i dag plaget av støy på vei til jobben, på arbeidsplassen eller på andre steder vi besøker i løpet av dagen. Dårlig akustikk er mange steder forsøkt løst, men ofte med halvgode og påklistrede løsninger i ettertid.

På kurset Akustikk for prosjekterende i oktober kan man lære om hvordan dette kan planlegges allerede fra prosjekteringstart ved å involvere flere faggrupper i planleggingen og få gode løsninger integrert i arkitekturen.

De forskjellige entrepriseformene stiller ulike krav til arkitekten. I november vil kurset Arkitektur og Entrepriseformer se på hvordan man best lykkes innenfor de ulike entrepriseformene.

Hver enkelt form krever at arkitekten tilpasser seg de konkrete rammene, slik at man fullt ut kan dra nytte av potensialet som ligger i prosjektets organisering og økonomi. I tillegg vil vi belyse ansvarsforhold, arbeidsomfang og honorarbetingelser.

Videre i november man også kunne finne gode kurs som Verktøy i områdeutvikling og Prosjektering av glassfasader.

I desember inviterer NAL til inspirasjonskurset Boligforbilder fra 1900-tallet hvor engasjerte arkitekter og forskere vil holde foredrag om noen av de fremste arkitektene og deres verk innenfor boligprosjektering. I tillegg vil de se på hvordan en på best mulig måte forholder seg til rehabilitering, ombygging og tilbygg til slike bygg.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen