Planlegger ny bydel med 1500 boliger i Bergen

Planlegger ny bydel med 1500 boliger i Bergen

Sentrale bystyrepolitikere gir tommelen opp for ideen om å bygge ut ytre Bergen havn, som har stått nærmes urørt de siste 50 årene. Dette skriver NRK på sine nettsider.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Prosjektet heter Skolten Havn, en ambisiøs plan som vil kunne endre bybildet og innseilingen til Vågen. Målet er å kombinere boligbygging med næring og kultur slik man blant annet har gjort på Tjuvholmen i Oslo.

[factbox id="1"]

– Dette skal bli en ny bydel i Bergen bestående av bolig, næring og kultur som gir en helt ny opplevelse av byen, sier leder av innsatsgruppen for Skolten Havn Erik Tønjum til NRK.

– Jeg ble presentert planene i mai-juni og synes det er en spennende idé. Det er bra at folk har visjoner for utviklingen av Bergen. Fra et slikt ståsted er det et interessant prosjekt, sier Geir Dale (Ap), fraksjonsleder i komité for miljø og byutvikling til NRK.

– Det er åpenbart en lang vei frem. Dette er svært og visjonært, og en ideskisse som nå skal behandles i kommuneplanens arealdel. Vi er positive til å se videre på dette, sier Dale til NRK.

Les hele saken på NRK.

 

Til toppen