Planlegger sentrum i den nye Ensjøbyen

Planlegger sentrum i den nye Ensjøbyen

Ensjø skal utvikles fra å være en bydel dominert av bilforhandlere til å bli et knutepunkt med inntil 7000 nye boliger.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Byrådet anbefaler Plan- og bygningsetatens forslag, som legger opp til to høyhus på henholdsvis 48 og 49,3 meter, noe som tilsvarer 14 etasjer. Det er tre etasjer lavere enn utbyggers forslag, som ville at de høyeste byggene skulle ha 17 etasjer, skriver Aftenposten på sine nettsider.

[factbox id="1"]

Ensjø vil få flere parker, og Hovinbekken skal renne gjennom store deler av Ensjø for så å ende opp i et vannspeil på Ensjø Torg. Barnehager bygges i takt med utviklingen, og behov for skoler og idrettsanlegg vurderes forløpende. Området rundt Ensjø T-banestasjon skal utvikles til å bli hjertet i den nye Ensjøbyen, med forretninger, næringsvirksomhet, boliger og barnehage.

- 17 etasjer blir å sprenge skalaen, så det droppet vi. Men 14 etasjer går bra med tanke på lysforholdene. Det viktige er at vi har bygget ny T-banestasjon på Ensjø. Vi ønsker at sentrum på Ensjø skal ha tett bystruktur. Sentrum skal ha nok mennesker til å ha butikker, kafeer, kino, utekafeer og hotell. Vi ønsker at det skal være nok mennesker som benytter seg av tilbudene. Så her skal det være tettere, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen til Aftenposten.

Ingen ny drabantby

Byrådet legger opp til en parkeringsdekning på samme nivå som i indre by, 65 prosent. Beboerne i nærheten ønsket en parkeringsdekning på 100 prosent.

- Årsaken er at det er en ny T-banetasjon der. Ensjø ligger jo også kun 2,5 til 3 kilometer fra sentrum. Vi legger til rette for at flere skal sykle og gå. Dette er indre by som vokser utover. Dette er ingen drabantby, sier Fredriksen til Aftenposten.

Les mer om prosjektet hos Oslo Kommune.

FASADE/21. februar 2018

Lansere et revolusjonerende monteringssystem

I april 2018 vil Q-railing lansere et revolusjonerende monteringssystem som skal gjøre det svært så enkelt å montere glass. Q-railing vil presentere det nye monteringssystemet på messen Fensterbau Frontale i Nürnberg 21. - 23- mars og via en direktestrømming på Facebook kl. 14.00 21. mars. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen