Pluss-huset i Larvik vant arkitektenes bærekraftpris

Pluss-huset i Larvik vant arkitektenes bærekraftpris

Kombinasjonen av bokomfort, bærekraftige løsninger og god arkitektonisk utforming var utslagsgivende for juryen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

WAN Awards

WAN Awards er verdens største arkitekturvurdering. I sitt syvende år deltar 1379 prosjekter som blir vurdert av 317 internasjonale dommere. Prisen deles ut innenfor et 20-talls kategorier hvor bærekraftige bygninger (WAN Sustainable Buildings) er en av disse. Prisen går til byggeprosjekter som er bærekraftige uten å gå på kompromiss med godt design.

Byggherrene bak plusshuset

Bak plusshuset står byggherrene Optimera og Brødrene Dahl. Huset er utviklet sammen med Snøhetta arkitekter, forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB) ved SINTEF og NTNU.

- Med Multikomfort-huset har vi ønsket å synliggjøre byggetekniske løsninger som hever komforten og ivaretar miljøet, samtidig som løsningene gir lave energikostnader og i norsk tradisjon er utformet med utstrakt bruk av tre som byggemateriale. Vi viser fremtidens byggestandard med teknologi og produkter som er fullt ut tilgjengelig i dag, skriver Optimera og Brødrene Dahl i en felles uttalelse.

Kompetansesenter for håndverkere og entreprenører

Multikomfort-huset er et såkalt plusshus. Det forsyner seg selv med energi og kan i tillegg levere overskuddsenergi til lading av elbil eller strømnettet. Brødrene Dahl og Optimera bruker huset som kompetansesenter for håndverkere og entreprenører. Målet er at bransjen skal kunne tilby miljøvennlige nybygg og rehabiliteringsprosjekter hvor også lys, støydemping og inneklima står sentralt.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen