Pretec Group kjøper J. Penen & Co

Pretec Group AS har sammen med Pretec AB kjøpt J. Penen & Co, en av Europas største produsenter av rustfrie/syrefaste gjengestenger.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

Penen er lokalisert i Belgia, nærmere bestemt i Oostmalle, en times kjøring syd for Rotterdam. Firmaet hadde i 2014 en omsetning på € 16 millioner (ca. NOK 150 millioner), og produserte i overkant av 3 000 tonn rustfrie/syrefaste gjengestenger. I tillegg er Penen en betydelig leverandør av strekkstag, lisseankere, ankerbolter, selvborende stag og ordinære gjengestenger, og totalt leverte J. Penen & Co ca. 11 000 tonn ferdige produkter i 2014.

J. Penen & Co ble grunnlagt så langt tilbake som i 1957, og har i dag 34 ansatte. De flyttet til sin nåværende lokasjon i Oostmalle i 1976, og disponerer ca. 10 000m2 lokaler fordelt på produksjon og lager.

Overtakelsen av J. Penen & Co er et ledd i Pretecs målsetning om å være en ledende leverandør av tyngre feste- og montasjedetaljer til bygg- og anleggsbransjen.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen