Signering: Bjørn Tore Landsem, markedsenhetsdirektør Bygg & arkitektur sør og øst i Rambøll, og Eiendomsdirektør Steinar Frydenlund i Helse Sør-Øst signerer kontrakten om Vestre Viken.
Signering: Bjørn Tore Landsem, markedsenhetsdirektør Bygg & arkitektur sør og øst i Rambøll, og Eiendomsdirektør Steinar Frydenlund i Helse Sør-Øst signerer kontrakten om Vestre Viken. (Foto: Rambøll)

Prosjektere et av de største sykehusoppdragene i landet

Samarbeidskonstellasjonen Rambøll, Norconsult og Søren Jensen har vunnet et av de største sykehusoppdragene i landet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Rambøll, Norconsult og Søren Jensen skal levere rådgivningstjenester innen bygg, geoteknikk, bygningsfysikk, akustikk, vei og brann når Helse Sør-Øst RHF skal bygge nytt sykehus i Drammen. Ved åpningen i 2024/25 vil sykehuset være et av landets største.

- Det nye sykehuset skal sikre et topp moderne helsetilbud til over en halv million mennesker, og dette er et ansvar vi tar meget seriøst. Med vår tverrfaglige kompetanse skal vi bidra til å gjøre dette til et helsebygg for pasienter og ansatte i verdensklasse. Nå ser vi frem til å starte arbeidet med våre samarbeidspartnere i Norconsult og Søren Jensen, sier Bjørn Tore Landsem, markedsenhetsdirektør for Bygg & arkitektur Sør og Øst i Rambøll.

- Vi ser med stor forventning frem til å ta fatt på denne spennende oppgaven som prosjekteringen av nytt sykehus i Drammen er. Vi vil bidra med våre fremste fagpersoner i tett samspill med oppdragsgiver Helse Sør-Øst RHF, våre samarbeidspartnere i Rambøll og Søren Jensen og de øvrige fagene med et klart mål om å levere det beste sykehuset sier Bård Sverre Hernes, konserndirektør for Norge/Hovedkontor i Norconsult.

- Vi har i dag inngått avtaler med meget erfarne og kompetente arkitekter- og rådgivere. Til sammen utgjør disse et slagkraftig prosjekteringsteam hvor vi er glad for å ha med solide team fra Rambøll og Norconsult, sier prosjektdirektør Dag Bøhler i Sykehusbygg.

Stort prosjekt

Nytt sykehus i Drammen vil fungere som lokalsykehus for kommunene Lier, Drammen, Nedre Eiker, Røyken, Hurum, Sande og Svelvik, og skal ha områdefunksjoner for hele Vestre Viken-området. Dette gir et pasientgrunnlag på over en halv million personer.

Totalt blir sykehuset på om lag 111.000 kvadratmeter. Det vil blant annet huse 534 sykehussenger, 24 operasjonsstuer, 56 dagplasser, 176 polikliniske rom og 23 bildediagnostiske rom. Byggingen starter i 2019, og sykehuset vil stå ferdig i 2024/25.

Rambøll, Norconsult og Søren Jensen er involvert med fagene byggeteknikk, akustikk, bygningsfysikk, vei/ bane/bro, geoteknikk og brannteknikk. 

EIENDOM/23. mars 2018

Blir taket det nye gulvet?

– Det ligger an til at takene i byene i fremtiden blir tatt i bruk i mye større omfang enn de gjør i dag. I alle fall om Knut Schreiner, sosiolog i arkitektfirmaet Rodeo får rett i sine antagelser. Han mener nemlig at taket kan bli det nye møtepunktet i mange bygårder. Les hele saken

SYKEHUS/23. mars 2018

Blir langsiktig eier av LHL sykehuset og helsehuset på Gardermoen

Hemfosa gjennomfører kjøpet av Aspelin Ramm sin eierandel på 35% i selskapet som eier LHL sykehuset og helsehuset på Gardermoen. Videreutviklingen av området kommer fortsatt til å skje gjennom den etablerte JV modellen med Aspelin Ramm. Hemfosa har i samband med transaksjonen sikret langsiktig finansieringen av sykehuset og helsehuset gjennom et grønt lån på 1,5 mrd kr fra Swedbank. Les hele saken

TREARKITEKTUR/22. mars 2018

Arven etter Norwegian Wood

I 2008 ble Stavanger-regionen europeisk kulturhovedstad. Et av de største prosjektene under arrangementet ble satt i gang i 2005, og ble til Norwegian Wood. Målet var, gjennom innovative forbildeprosjekter, å skape et utstillingsvindu for nyskapende miljøvennlig trearkitektur og videreutvikle den rike trearkitekturen i Norge og Stavanger. Les hele saken

Til toppen