Prosjekteringsgruppe klar for Oslos nye storbylegevakt

Prosjekteringsgruppe klar for Oslos nye storbylegevakt

Et samarbeid mellom Nordic Office of Architecture og COWI sikret partene kontrakten for prosjekteringen av hovedstadens nye storbylegevakt. Omsorgsbygg og Oslo kommune er byggherre.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Kontrakten er den andre som er inngått for Oslo storbylegevakt, og gjelder både prosjektering og plankonsulent. Fra før er kontrakt for prosjektledelse og programmering på plass.

Det var fire tilbydere i konkurransen for prosjektering og plankonsulent.
- Storbylegevakten er det største enkeltprosjektet i Omsorgsbyggs historie. Det er også et komplisert bygg, og det er viktig å knytte til seg de beste rådgiverne og entreprenørene for å lykkes. Vårt fokus er å bygge et bygg som skal være godt å komme til. Samtidig skal det bidra til et godt arbeidsmiljø, ha et godt driftskonsept og være miljøvennlig, fastslår adm.dir. i Omsorgsbygg Oslo KF, Per Morten Johansen.

Robust og fleksibelt

-Nordic Office of Architecture ser på dette som en svært spennende og utfordrende oppgave. Den nye storbylegevakten representerer et unikt knutepunkt mellom Oslo kommune og Oslo Universitetssykehus og vi ser frem til å bidra til å utvikle et robust og fleksibelt bygg som sikrer byens befolkning et godt helsetilbud i fremtiden, sier Johannes Eggen, partner i Nordic Office of Architecture.

-Gjennom dette oppdraget befester Nordic Office of Architecture seg som den ledende aktøren innfor planlegging av helsebygg i Norge, sier Eggen.

Sømløs logistikk og bærekraftige løsninger

Kristi Engebretsen Larssen, leder for divisjon Bygninger i COWI, ser frem til å gå i gang med prosjekteringen av det hun beskriver som et spennende og komplekst prosjekt.

- Våre løsninger skal bidra til sømløs logistikk, til at den nyeste tilgjengelige teknologien blir tatt i bruk og til at løsningene som blir valgt er bærekraftige. Vi ser fram samarbeidet med Omsorgsbygg – en profesjonell organisasjon med tydelige ambisjoner, det liker vi, sier Engebretsen Larssen.

- COWI har hatt rollen som den ledende rådgiveren innen prosjektering av sykehus- og helsebygg i flere tiår, og jobber til enhver tid på de største norske prosjektene. Nå får vi bekreftet at vi fortsatt er den foretrukne rådgiveren innen helsebygg, sier Engebretsen Larssen.

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen