Protan utvider sin våtromsatsning

Protan utvider sin våtromsatsning

Det norske industrikonsernet Protan kjøper Litex, den ledende produsenten av våtromssystemer for det norske byggemarkedet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

-Litex er et kjent merkenavn i bransjen og med dette oppkjøpet styrker vi vår våtromssatsning ytterligere, sier Erik Øyno, konsernsjef i Protan. Avtalen mellom Protan AS og Litex AS ble inngått 31. mars.

Litex er markedets ledende leverandør av membranplater til bad og våtrom.

- Mellom 110 000-120 000 norske bad er bygget med plater fra Litex de siste årene og dette er et marked med stort potensiale, sier Erik Øyno. Vi tilbyr allerede våtromsmembran til våtrom, og Litex-produktene vil derfor være et produkt som vil styrke vårt sortiment til kundene.

I dag distribueres Litex våtromssystemer til ledende byggevareforretninger og forhandlerere av VVS og flis. - Over tid vil vi vurdere å øke Litex sitt sortiment til også å inkludere Protans løsninger på våtrom, sier Erik Øyno.

– Denne spennende satsingen fører til at Protan i enda større grad kan fremstå som en  totalleverandør innenfor tak-, radon- og membransystemer. Eksisterende kunder av Litex trenger heller ikke å bekymre seg, de vil selvsagt bli ivaretatt på samme måte som før, avlsutter Erik Øyno i Protan.

Virksomheten vil fortsette med samme navn, Litex AS, men i et nyetablert selskap som eies 100% av Protan AS.

MILJØBYGG/19. februar 2018

Miljøambisiøst høyskolebygg i Bergen

Høgskulen på Vestlandet, nærregion Bergen er i dag på to lokasjoner. For å samle sin faglige og administrative aktivitet på Kronstad startet byggefasen for et nytt bygg i januar. Når det åpner i 2020 skal campus huse 9000 studenter og 900 ansatte. Les hele saken

Til toppen