Rambølls fyrtårn for blågrønn struktur

Rambølls fyrtårn for blågrønn struktur

Vakkert, visjonært og viktig vannprosjekt hindrer flom og skaper godt bymiljø.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- I en tid hvor «ekstremvær» er blitt et stadig vanligere begrep, tror jeg vi vil se større fokus på blågrønne tiltak fremover. Prosjekter som kombinerer trivsel og miljø, og som potensielt kan spare omgivelsene for enorme summer i vannskader, vil bli stadig viktigere, mener Turid P. Ødegård, direktør i Rambøll Vann.

Et godt eksempel på et funksjonelt prosjekt er «Nørrebros sjel» som tidligere i år vant Nordic Built Cities Challenges i Helsinki. Prosjektet leverer klimatilpassede, og helhetlige løsninger, kombinert med fantastisk arkitektonisk kvalitet. Det er designet i tett dialog med områdets brukere og beboere.

Fyrtårn for klimatilpasninger

Prosjektet skal bidra til utvikling av en helt ny type byrom. Når det er fullført, vil parken fungere som et regnvannsbasseng under skybrudd, og deretter vil det ekstra regnvannet bli ledet via Korsgade, ut i Peblinge elven og på den måten vil vannet bli renset biologisk av de grønne plantene på Korsgade.

- Prosjektet i Nørrebro vil være et internasjonalt fyrtårn for klimatilpasning i byer, fordi det bringer sammen de riktige tekniske og sosiale aspektene. Samtidig gir det også en innovativ løsning ved å fokusere på å forbedre vannkvaliteten i innsjøen, sier Ødegård.

- Vi har mange velfungerende vannprosjekter i Norge også, men kanskje ingen fullt så pittoreske, avslutter vann-eksperten.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen