Reguleringsplan for klimavennlige førstehjemsboliger vedtatt

Reguleringsplan for klimavennlige førstehjemsboliger vedtatt

Reguleringsplanen for Ulsholtveien 31 ble enstemmig vedtatt på Oslo bystyres novembermøte. Både byggherren Stiftelsen Betanien og en entusiastisk prosjekteringsgruppe ser fram til å komme i gang med bygging på nyåret.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I Ulsholtveien 31 skal det bygges 36 klimanøytrale førstehjemsboliger for å gi Furuset-ungdom muligheten til å bli boende i området. Stiftelsen Betanien Oslo og FutureBuilt inviterte i juni 2013 til en begrenset plan- og designkonkurranse for førstehjemsboliger i Ulsholtveien 31 på Furuset i Bydel Alna i Oslo. Med forslaget ”God morgen Alna” vant Haugen/Zohar arkitekter, Steinsvik Arkitektkontor og Dronninga Landskap konkurransen.

Tomten ligger akkurat innenfor småhusplanen, og det skulle en reguleringsplan til for å få realisert prosjektet. Nå ligger det til rette for å realisere forslaget fra konkurransen. Eksisterende Furuhuset skal bygges om til boliger med store fellesarealer, og det skal settes opp to nye rekkehus i massivtre. Husene er utformet for å kunne bruke solenergi optimalt, og rikelig med sykkelboder skal bidra til miljøvennlige reiser. Prosjektet skal henvende seg til nærmiljøet med sine fellesarealer inne, det store hageanlegget, sykkelpool og mekkeplass for sykler.

- Også vi i FutureBuilt er begeistret for framdriften av prosjektet. Furuset er Oslo kommunes områdeprosjekt i FutureBuilt-programmet, og nye boliger er etterlengtet. Det er også gledelig at det første boligprosjektet som settes i gang på Furuset oppfyller både FutureBuilt-ambisjonene på klima, arkitektur og bymiljø, og samtidig utvikler nye boligkonsepter for ungdommer, sier Ulla Hahn i FutureBuilt.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen