Rehabilitering av Nydalsveien 28

Rehabilitering av Nydalsveien 28

I Avantor har satsingen på miljø vært sentral helt siden utbyggingen av Nydalen i Oslo startet tidlig på 90-tallet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

For å kunne omskape et tidligere industriområde til en grønn og moderne bydel, måtte man bestemme seg for å sette miljøstrategi øverst på agendaen. For øyeblikket jobber Avantor med en rekke spennende miljøprosjekter som sertifiseres i henhold til BREEAM NOR og BREEAM-in-use.

De siste to årene er det Nydalsveien 28 som er blitt rehabilitert for å møte morgendagens krav til et tidsmessig kontorbygg. Avantor har benyttet NYARK og Betonmast i forbindelse med rehabiliteringsarbeidet.

Bygget ble opprinnelig bygget i 1941 som hovedkontor for Christiania Spigerverk. Det er opp gjennom årene blitt om- og påbygget en rekke ganger og har blant annet huset Elkem og Evry. Bygget ligger sentralt plassert i Nydalen, og består i dag av 24 000 m2 kontor og opplevelsessenter.

Miljøambisjon for bygget ble grundig vurdert før oppstart av prosjektering.

- Vi måtte blant annet vurdere om det miljømessig var riktig å rive og kaste alt av vinduer og fasader med betydelig gjenværende levetid for å oppnå topp sertifisering og merking. Avgjørelsen ble til slutt å beholde en del vinduer og fasader fra slutten av 90-tallet, sier Terje Løvold, prosjektdirektør i Avantor.

Etter en systematisk gjennomgang av hva som burde beholdes og hva som burde rives har bygget til slutt oppnådd BREEAM NOR sertifisering Very good og energiklasse C.

Bygget ble i forbindelse med rehabiliteringen også tilknyttet Nydalen Energi, en lokal energisentral i Nydalen som tilbyr høy andel fornybar fjernvarme og fjernkjøling.

- Siden Nydalen Energi leverer varme og kjøling til flere enn fem bygg, får vi ikke lov til å bruke de reelle virkningsgradene på energisentralen i energimerkeberegningene. I stedet må vi legge de generelle virkningsgradene for fjernvarme til grunn, og erfaringsmessig må et bygg tilknyttet fjernvarme tilfredsstille tiltak på nivå med lavenergi for å kunne oppnå energiklasse B, forklarer Løvold.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen