Rekordhøyt investeringsnivå i Statsbygg

Rekordhøyt investeringsnivå i Statsbygg

Statsbygg har investert for fem milliardar kroner i 2015. Det framgår av årsrapporten som nå er lagt fram.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Etter å ha lege på eit investeringsnivå på mellom tre og fire milliardar kroner i perioden 2011 til 2014, har Statsbygg i 2015 investert langt meir enn vanleg, seier administrerande direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

[factbox id="1"]

– Vi gler oss over å ha kome i gong med så mange flotte og samfunnsnyttige bygg. Kapasitetsmessig er dette ei spanande utfordring for oss, samstundes som det gir store moglegheiter for andre aktørar i byggjebransjen.

Investeringsnivået ligg såpass høgt på grunn av dei mange omfattande byggjeprosjekta som har kome i gong. Dette er storprosjekt som mellom anna Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum på Vestbanen, samlokaliseringsprosjektet for Noregs miljø- og biovitenskaplege universitet på Campus Ås og livsvitskapsbygget ved Universitetet i Oslo.

Men rekorden kjem ikkje til å stå særleg lenge. Dei nemnde prosjekta vil investere enda meir i 2016. Forventa investeringsnivå vil liggje over seks milliardar neste år.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen