Renoverer til energismarte familiehus

Renoverer til energismarte familiehus

To familiehus fra 60- og 70-tallet totalrenoveres i regi av forskningsprosjektet SEOPP. Sammen står aktører som har felles interesse av å finne de mest optimale løsningene for enøk-rehabilitering.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Gjennom prosjektet SEOPP er GLAVA med på å rehabilitere to eldre småhus og tester ut helt nye fasadesystemer. Målet er økt boligkomfort og lavere energiforbruk i de to bolighusene i Bergen og Oslo. SEOPP demo-huset i Oslo er ferdig planlagt, og byggearbeidene startet i januar 2016. Huset er bygget på 60-tallet og skal bli topp moderne.

Høy energistandard

– Det finnes dessverre mange eksempler på ombyggingsprosjekter som gir små eller ingen energibesparelser, og til og med medfører dårligere inneklima, og i noen tilfeller fører til fuktskader, sier John Arne Bakke, teknisk sjef i GLAVA.

– GLAVA er derfor positive til å være med på et prosjekt for å utvikle trinnvise løsningsforslag og gjennomføre oppgradering til en høy energistandard, der robuste løsninger og økt komfort er siktemålet, legger Bakke til.

Ny veggplate fra GLAVA

På Årvoll tester GLAVA ut helt nytt produkt som heter Veggplate 31, som har en høyere isoleringsgrad enn tidligere. I januar begynte arbeidene.

Hele bygningsskallet blir oppgradert med nytt tak med ekstra isolasjon, ny kledning og ekstra isolasjon i veggene, isolert sokkeletasje, nye tre-lags vinduer og nye dører, ventilasjon med varmegjenvinning, varmepumpe og rentbrennende vedovn.

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen