Renoverer til energismarte familiehus

Renoverer til energismarte familiehus

To familiehus fra 60- og 70-tallet totalrenoveres i regi av forskningsprosjektet SEOPP. Sammen står aktører som har felles interesse av å finne de mest optimale løsningene for enøk-rehabilitering.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Gjennom prosjektet SEOPP er GLAVA med på å rehabilitere to eldre småhus og tester ut helt nye fasadesystemer. Målet er økt boligkomfort og lavere energiforbruk i de to bolighusene i Bergen og Oslo. SEOPP demo-huset i Oslo er ferdig planlagt, og byggearbeidene startet i januar 2016. Huset er bygget på 60-tallet og skal bli topp moderne.

Høy energistandard

– Det finnes dessverre mange eksempler på ombyggingsprosjekter som gir små eller ingen energibesparelser, og til og med medfører dårligere inneklima, og i noen tilfeller fører til fuktskader, sier John Arne Bakke, teknisk sjef i GLAVA.

– GLAVA er derfor positive til å være med på et prosjekt for å utvikle trinnvise løsningsforslag og gjennomføre oppgradering til en høy energistandard, der robuste løsninger og økt komfort er siktemålet, legger Bakke til.

Ny veggplate fra GLAVA

På Årvoll tester GLAVA ut helt nytt produkt som heter Veggplate 31, som har en høyere isoleringsgrad enn tidligere. I januar begynte arbeidene.

Hele bygningsskallet blir oppgradert med nytt tak med ekstra isolasjon, ny kledning og ekstra isolasjon i veggene, isolert sokkeletasje, nye tre-lags vinduer og nye dører, ventilasjon med varmegjenvinning, varmepumpe og rentbrennende vedovn.

BIM/24. september 2018

Cramo lanserer BIM-tjenester

I mai i år inngikk Cramo avtale med Pro-Consult for å kunne utvikle konsepter og tjenester med smart teknologi. Cramo satser tungt på digitalisering, og målet er å bidra til mer effektiv prosjektledelse og prosjektgjennomføring, som gir lønnsom og bærekraftig vekst i bygg- og anleggsbransjen. Les hele saken

DIGITALE VERKTØY/24. september 2018

Vil bli blant Norges fremste innen digitale verktøy for BA næringen

Devinco i Trondheim kjøper majoriteten av aksjene i Bergensbedriften Mobile Worker, og de ansatte vil utgjøre de resterende eierne. Samlet vil de to selskapene få over 80 ansatte og en forventet omsetning på nærmere 100 millioner i 2018, og dermed bli en av Norges største kompetansemiljø innen digitale og skybaserte løsninger for bygg- og anleggsbransjen. Les hele saken

Til toppen