Renoverer til energismarte familiehus

Renoverer til energismarte familiehus

To familiehus fra 60- og 70-tallet totalrenoveres i regi av forskningsprosjektet SEOPP. Sammen står aktører som har felles interesse av å finne de mest optimale løsningene for enøk-rehabilitering.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Gjennom prosjektet SEOPP er GLAVA med på å rehabilitere to eldre småhus og tester ut helt nye fasadesystemer. Målet er økt boligkomfort og lavere energiforbruk i de to bolighusene i Bergen og Oslo. SEOPP demo-huset i Oslo er ferdig planlagt, og byggearbeidene startet i januar 2016. Huset er bygget på 60-tallet og skal bli topp moderne.

Høy energistandard

– Det finnes dessverre mange eksempler på ombyggingsprosjekter som gir små eller ingen energibesparelser, og til og med medfører dårligere inneklima, og i noen tilfeller fører til fuktskader, sier John Arne Bakke, teknisk sjef i GLAVA.

– GLAVA er derfor positive til å være med på et prosjekt for å utvikle trinnvise løsningsforslag og gjennomføre oppgradering til en høy energistandard, der robuste løsninger og økt komfort er siktemålet, legger Bakke til.

Ny veggplate fra GLAVA

På Årvoll tester GLAVA ut helt nytt produkt som heter Veggplate 31, som har en høyere isoleringsgrad enn tidligere. I januar begynte arbeidene.

Hele bygningsskallet blir oppgradert med nytt tak med ekstra isolasjon, ny kledning og ekstra isolasjon i veggene, isolert sokkeletasje, nye tre-lags vinduer og nye dører, ventilasjon med varmegjenvinning, varmepumpe og rentbrennende vedovn.

EIENDOMSUTVIKLING/26. april 2018

Lillestrøms nye forretningskvartal

OBOS Forretningsbygg er i ferd med å ferdigstille Portalen – Lillestrøms nye midtpunkt med til sammen 50 000 kvm nye næringsarealer. Kvartalet inneholder boliger, kontorer og forretninger – samt nye Hotell Scandic Portalen som åpnet i januar. Les hele saken

Til toppen