Renser bygg for skitt og smuss

Glass er ikke like glatt som alle skulle tro. Dersom man ser på materialet i mikroskop vil man se at det finnes groper hvor skitt og smuss lett fester seg. Dette både skader glasset, gjør det vanskelig å se igjennom og utfordrende å vaske.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Store besparelser

Stein Solli er salgs og markedssjef i ProtectKjemi, og forteller oss entusiastisk om produktet Clear-Shield Eco-Glass. Clear-Shield forsegler porene i glasset og gjør det vann- og smussavstøtende.

- Etter 34 år på markedet er det helt klart at det finnes både økologi og økonomi i dette, forteller Solli.

Gevinsten på å benytte seg av Clear-Shield på vinduer og glass er gjennomgående i hele næringskjeden. Arkitekter, leverandører og bruker både sparer og tjener på det.

- Brukeren av bygget vil tjene inn investeringskostnadene flere ganger innen 10 år, som er vår forsikringsperiode, fortsetter han.

Løsningen reduserer behovet for vask med 50-80 prosent. Solli sammenligner det med forskjellen på en teflonstekepanne og en jernpanne.

- Det er klart at teflonpannen er renere enn en jernpanne uten vask, men til og med den må vaskes en gang i blant, sier han.

- Mange er opptatt av karbon fotavtrykket sitt. Dersom man på for eksempel et sykehus titt og ofte må påkalle vindusrengjørere koster dette mye penger og resulterer i et større karbonavtrykk.

Optimaliserer solcelleanlegg

Det finnes flere bruksområder for Clear-Shield. Middelet kan også brukes på solceller. Dette renser overflaten på solcelleanlegget, og optimaliserer utvinnelsen av energi fra disse.

Solli forteller også at de i svært mange tilfeller blir tilkalt for å reparere vinduer som er blitt ødelagt på byggeplass på grunn av skitt, smuss og støv. Disse vinduene er da vanskelige å få rene på tradisjonelt vis.

- Vi prøver å fortelle at dersom vinduene allerede var satt inn med Clear-Shield fra begynnelsen av ville dette problemet vært løst, og det ville vært mer økonomisk å sikre vinduene fra begynnelsen av, forteller Solli.

Løsningen har vært i bruk i mer enn 35 år, og har blitt stadig forbedret. Nå satser ProtectKjemi stort på å nå ut til det norske markedet, noe som ikke har blitt gjort tidligere.

- Nå skal vi nå ut til en hver stor og fornuftig by. Det er derfor vi er her på Bygg Reis Deg messen, Avslutter Solli til Fremtidens Byggenæring.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen