Renser bygg for skitt og smuss

Glass er ikke like glatt som alle skulle tro. Dersom man ser på materialet i mikroskop vil man se at det finnes groper hvor skitt og smuss lett fester seg. Dette både skader glasset, gjør det vanskelig å se igjennom og utfordrende å vaske.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Store besparelser

Stein Solli er salgs og markedssjef i ProtectKjemi, og forteller oss entusiastisk om produktet Clear-Shield Eco-Glass. Clear-Shield forsegler porene i glasset og gjør det vann- og smussavstøtende.

- Etter 34 år på markedet er det helt klart at det finnes både økologi og økonomi i dette, forteller Solli.

Gevinsten på å benytte seg av Clear-Shield på vinduer og glass er gjennomgående i hele næringskjeden. Arkitekter, leverandører og bruker både sparer og tjener på det.

- Brukeren av bygget vil tjene inn investeringskostnadene flere ganger innen 10 år, som er vår forsikringsperiode, fortsetter han.

Løsningen reduserer behovet for vask med 50-80 prosent. Solli sammenligner det med forskjellen på en teflonstekepanne og en jernpanne.

- Det er klart at teflonpannen er renere enn en jernpanne uten vask, men til og med den må vaskes en gang i blant, sier han.

- Mange er opptatt av karbon fotavtrykket sitt. Dersom man på for eksempel et sykehus titt og ofte må påkalle vindusrengjørere koster dette mye penger og resulterer i et større karbonavtrykk.

Optimaliserer solcelleanlegg

Det finnes flere bruksområder for Clear-Shield. Middelet kan også brukes på solceller. Dette renser overflaten på solcelleanlegget, og optimaliserer utvinnelsen av energi fra disse.

Solli forteller også at de i svært mange tilfeller blir tilkalt for å reparere vinduer som er blitt ødelagt på byggeplass på grunn av skitt, smuss og støv. Disse vinduene er da vanskelige å få rene på tradisjonelt vis.

- Vi prøver å fortelle at dersom vinduene allerede var satt inn med Clear-Shield fra begynnelsen av ville dette problemet vært løst, og det ville vært mer økonomisk å sikre vinduene fra begynnelsen av, forteller Solli.

Løsningen har vært i bruk i mer enn 35 år, og har blitt stadig forbedret. Nå satser ProtectKjemi stort på å nå ut til det norske markedet, noe som ikke har blitt gjort tidligere.

- Nå skal vi nå ut til en hver stor og fornuftig by. Det er derfor vi er her på Bygg Reis Deg messen, Avslutter Solli til Fremtidens Byggenæring.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen