Ruukki lanserer solcellepaneler for bygningsfasader

Ruukki lanserer solcellepaneler for bygningsfasader

Ruukki kompletterer sitt produktutvalg som utnytter solenergi med et nytt solcellepanel som monteres på fasaden på bygninger. Ruukki solcellepanel produserer strøm til bygningen av sollyset og det kan monteres både på nye bygninger og bygninger som skal oppusses.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Solcellepanelene egner seg spesielt godt til bygninger innen detaljhandel og industri samt til lager- og logistikkbygg.

[factbox id="1"]

- Solcellepaneler i fasaden er et klart bevis på bedriftens miljøbevissthet. Solcellepanelene produserer en del av den strømmen som bygningen bruker. Bedrifter kan med god samvittighet utnytte bruken av solenergi i sitt ansikt utad, for eksempel ved å beregne det årlige strømforbruket til utstyr som blir erstattet med solenergi, konstaterer André Otnes, Business director fra Ruukki.

Solcellepanelene monteres med et montasjesystem utviklet av Ruukki. Ruukkis leveranser inkluderer også elektriske kabler og transformatorer.

- Solcellepaneler som er montert i full vegghøyde deler opp og gir rytme til lange og noen ganger kjedelige fasadeløsninger. Med lister blir sluttresultatet en flott fasade som demper kritikken, konstaterer arkitekt Petteri Lautso fra Ruukki.

På en flate på 50 kvadratmeter oppnås en effekt på 8 kWh. En slik helhet krever 30 samleenheter og koster cirka 15 000 euro.

Ruukkis produktutvalg omfatter også Liberta Solar fasadekassetter som produserer strøm av sollyset og som også fungerer som fasade på bygninger.

 

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen