Sapa tegner avtale med SolTech Energy

Sapa tegner avtale med SolTech Energy

Etter en periode med evaluering valgte Sapa å signere en avtale med SolTech Energy som eksklusiv leverandør for alle solcelleprodukter i Norden og Baltikum.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Avtalen med SolTech gir muligheten til å tilby Sapas autoriserte produsenter leverandørens integrerte produkter montert og klare til et kostnadsbilde som er attraktivt innen kommersielle bygg.
Samarbeidet starter umiddelbart med felles opplæring mot Sapas produsenter, samt med direkte salgsinnsats mot de allerede etablerte interessentene.

Teknologien bak de semitransparente solcellene i tynnfilm, SolTech ST, er interessant og veldig lovende. Produktene har ulike grader av transparens som kan integreres i isolerglassmoduler, i forskjellige størrelser og formater for integrering i en bygnings ytre skall.

- Solceller i silisium har vist seg å være vanskelig å integrere til en rimelig pris og er heller ikke gjennomsiktige. SolTechs unike semitransparente solceller i tynnfilm gir sammen med Sapas løsninger for byggsystemer i aluminium muligheter for å skape stilige, energieffektive, innovative og miljøbevisst prosjekter. Etterspørselen etter dette er i sterk vekst, og vi ser frem til et vellykket samarbeid med SolTech, kommenterer administrerende direktør i Sapa Building Systems, Johan Strand.

Dette unike samarbeidet gir arkitekter nye designmuligheter og åpner for moderne og bærekraftige bygg, helt i tråd med Sapas arbeid for å gi markedet smarte og innovative konstruksjonsløsninger.

Den offentlige lanseringen på markedet vil foregå på Nordens største bygg-, VVS- og eiendomsmesse Nordbygg i Stockholm 5. – 8. april 2016.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen