Satser alt på Norge

Satser alt på Norge

Etter å ha etablert seg både det franske og sveitsiske markedet i 2008, beveget Amberhus seg videre til Skandinavia. De fant fort ut at dette var et marked de heller ønsket å satse på, og kaller den norske byggenæringen for logisk og fornuftig.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Attraktivt skandinavisk marked

 Vi kommenterer ofte at den norske byggenæringen er konservativ når det kommer til nye løsninger, noe som også er et reellt problem i mange sammenhenger.

Likevel er det norske markedet svært attraktivt for internasjonale aktører, nettopp på grunn av at vi tenker logisk og enkelt.

I 2010 bygget Amberhus sitt første passivhus i Norge. Dette var et svært innovativt prosjekt, og de fikk smaken på å utvikle sin posisjon på det norske markedet. I dag har de bygget mer enn 120 bygg i Norge.

Lar seg ikke styre av følelser

Salgssjef i Amberhus, Uldis Trokks, forteller hvorfor de valgte å satse på det skandinaviske markedet.

- Da vi først startet opp i Norge merket vi en stor forskjell i mentaliteten fra det sveitsiske og franske markedet. Nordmenn tenker på en mer avlukket måte, de er logiske og svært løsningsorienterte.

- I Sveits og Frankrike er det mange følelser med i bildet som ofte styrer prosjektet og endrer det underveis. Derfor valgte vi å satse for fullt på det norske markedet, forteller Trokks.

I dag er det skandinaviske markedet det viktigste for Amberhus. 80 prosent av prosjektene deres foregår her, hvorav 50 prosent er på det norske markedet.

- Vi er jo litt billigere enn de norske konkurrentene våre, men jeg tror grunnen til at folk velger å samarbeide med oss er fordi vi har en forståelse for det norske markedet. Vi vil fortsette å fokusere på våre norske kunder, som er de desidert viktigste for oss, avslutter Trokks til Fremtidens Byggenæring.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen