Satser på landskapsarkitektur i Stavanger

Satser på landskapsarkitektur i Stavanger

LINK arkitektur skal snart starte arbeidet med å bygge lokal kompetanse på landskapsarkitektur i Stavanger.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Vi har i lengre tid lekt med tanken da vi ønsker å kunne tilby våre kunder et komplett arkitektmiljølokalt, sier Sagland og Kruse som leder Stavangerkontoret. Nå bygges det opp en egen fagavdeling for landskapsarkitektur i Stavanger.

Landskapsarkitektens rolle i byggeprosjektene så vel som i byutviklingsprosjekter er viktigere enn noen gang.

Kompetansen er etterspurt og grunnleggende i en tid hvor løsninger for bærekraft, mobilitet og ‘liveability’ er en nødvendighet.

Landskapsarkitekt Jesper Rasmussen skal fra 1.8.2016 starte arbeidet med å bygge lokal kompetanse på landskapsarkitektur hos LINK arkitektur i Stavanger.

Jesper Rasmussen kommer fra stillingen som fagleder for Landskap hos Multiconsult i Stavanger. Han har flere års erfaring fra Brandsberg-Dahls Arkitekter.

- Jeg har et svært kompetent og solid fagmiljø i ryggen med en 30 år lang historie, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Rasmussen.

LINK arkitektur har et stort og markant landskapsarkitekturmiljø gjennom det Oslobaserte LINK Landskap. Miljøet har bred kompetanse innen faget landskapsarkitektur og tilgrensende fagområder som sosiologi, design -og billedkunst, økologi, sosialantropologi og pedagogikk.

LINK Landskap kan vise til flere prisbelønte prosjekter, blant annet tildelingen av Landskapsarkitekturprisen i 2015 for Grorudparken i Oslo og Cityprisen for Aker Brygge i 2016.

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen