Satser på landskapsarkitektur i Stavanger

Satser på landskapsarkitektur i Stavanger

LINK arkitektur skal snart starte arbeidet med å bygge lokal kompetanse på landskapsarkitektur i Stavanger.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Vi har i lengre tid lekt med tanken da vi ønsker å kunne tilby våre kunder et komplett arkitektmiljølokalt, sier Sagland og Kruse som leder Stavangerkontoret. Nå bygges det opp en egen fagavdeling for landskapsarkitektur i Stavanger.

Landskapsarkitektens rolle i byggeprosjektene så vel som i byutviklingsprosjekter er viktigere enn noen gang.

Kompetansen er etterspurt og grunnleggende i en tid hvor løsninger for bærekraft, mobilitet og ‘liveability’ er en nødvendighet.

Landskapsarkitekt Jesper Rasmussen skal fra 1.8.2016 starte arbeidet med å bygge lokal kompetanse på landskapsarkitektur hos LINK arkitektur i Stavanger.

Jesper Rasmussen kommer fra stillingen som fagleder for Landskap hos Multiconsult i Stavanger. Han har flere års erfaring fra Brandsberg-Dahls Arkitekter.

- Jeg har et svært kompetent og solid fagmiljø i ryggen med en 30 år lang historie, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Rasmussen.

LINK arkitektur har et stort og markant landskapsarkitekturmiljø gjennom det Oslobaserte LINK Landskap. Miljøet har bred kompetanse innen faget landskapsarkitektur og tilgrensende fagområder som sosiologi, design -og billedkunst, økologi, sosialantropologi og pedagogikk.

LINK Landskap kan vise til flere prisbelønte prosjekter, blant annet tildelingen av Landskapsarkitekturprisen i 2015 for Grorudparken i Oslo og Cityprisen for Aker Brygge i 2016.

BELYSNING/23. februar 2018

Faglig ekspertise på lys må inn allerede i forprosjektet

– Det er viktig at de som skal planlegge belysningen i et bygge- eller oppussingsprosjekt kommer inn så tidlig som mulig i prosessen. Aller helst i forprosjektet. Riktig lys er en forutsetning for at de som skal bruke arealene, vil trives og være produktive der. Planlegging av et lysanlegg handler om å ta hensyn til brukernes behov samtidig som det skal utgjøre en helhet både funksjonelt og estetisk. Belysningen utgjør i tillegg ca. 20% av det totale energibruket i et kontorbygg så sparepotensialet er stort. Les hele saken

Til toppen