Terje Kjøs (f.v.), Thomas Støkken og Odd Magne Grythe er svært fornøyd med avtalen mellom Tveitabru-eierne og Løvenskiold, som ble signert i slutten av august.
Terje Kjøs (f.v.), Thomas Støkken og Odd Magne Grythe er svært fornøyd med avtalen mellom Tveitabru-eierne og Løvenskiold, som ble signert i slutten av august. (Foto: Torbjørn Moen / Avisa Valdres)

Satser stort sammen

Tveitabru AS og Løvenskiold Handel AS danner et felles produksjonsselskap for elementer på Ryfoss i Valdres. Det nye selskapet, som ikke har fått sitt endelige navn, skal produsere elementer til garasje og hytter, precut-pakker og takstoler til hele det norske markedet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tveitabru AS er allerede en etablert elementprodusent for innlandsregionen. Fra sitt utgangspunkt rett nord for Fagernes har de gjennom flere år betjent innlandet og deler av Sør-Norge med kvalitetsprodukter.

Sikret et godt tilbud

– Vi er veldig tilfredse med å ha fått på plass en slik produksjonsbedrift i Valdres. Selskapene Tveitabru og Løvenskiold Handel har mye kompetanse å tilføre hverandre og samarbeidet vil styrke oss i markedet, sier Odd Magne Grythe, daglig leder i Tveitabru.

– Denne satsingen gir oss en helt nødvendig økning i kapasiteten, som sikrer et godt tilbud til våre proffkunder, og er helt i tråd med den utviklingen vi ser i markedet i dag. Den nye kapasiteten vil være et supplement til andre leverandører vi allerede samarbeider med i dag, sier administrerende direktør i Løvenskiold Handel, Thomas Støkken. 

Terje Kjøs (f.v.) og Odd Magne Grythe fra Tveitabru og Thomas Støkken fra Løvenskiold har stor tro på det nye samarbeidet. Advokat Torger Fosse (t.h.), som bistår Tveitabru. Foto: Torbjørn Moen / Avisa Valdres

– Bruken av ferdige elementer gir mer effektive byggeprosesser. Resultatet er redusert byggetid, økt produksjonskapasitet, raskere lukkete bygg og redusert kapitalbindingen for våre kunder. Dette forklarer langt på vei den økte etterspørselen etter denne type løsninger, sier Støkken.

Til hele landet

Anlegget på Ryfoss i Valdres vil totalt sett utgjøre nesten 3000 kvm næringsbygg, inkludert produksjonshall, lagerbygg, sag og høvleri. En ny produksjonshall er allerede under oppføring og anlegget forventes å være i drift i løpet av 2018. Fra anlegget skal det leveres elementer, precut pakker og etter hvert takstoler til hus og hytter. Kundene vil være alt fra lokale byggmestre til større entreprenører. 

Tveitabru AS har 60 prosent eierandel i det nye selskapet, og Løvenskiold Handel 40 prosent.  Odd Magne Grythe blir daglig leder. Samarbeidet mellom Tveitabru og Løvenskiold Handel kommer i tillegg til de avtalene selskapene har med eksisterende samarbeidspartnere.

Til toppen