Schüco Fasadeskole lanseres i dag

Schüco Fasadeskole lanseres i dag

Som første systemleverandør for fasader, vinduer og dører i aluminium og stål i Norge åpner bedriften dørene til Schüco Fasadeskole, et opplæringsprogram rettet mot hele verdikjeden. Målet er å på den ene siden støtte våre partnere i et marked, hvor regler og retningslinjer i stadig økende grad må imøtekommes

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- For det andre ønsker vi at en økt kompetanse i vårt fag, altså innenfor vinduer, dører og fasader, skal bidra til at aktører som arkitekter, byggentreprenører, produsenter og forhandlere skal ha kompetansen til å gi optimale råd i sine prosjekter og ta de riktige valgene - første gang, sier Gøran Karlsen, daglig leder i Schüco Norge.

Bidra med det som er av ressurser

I dag lanseres fasadeskolen sammen med rundt 80 gjester fra bransjen på Helsfyr Atrium.

16. mars åpner Schüco dørene til Helsfyr Atrium, hvor lanseringen av fasadeskolen skal markeres. Dette skjer i forbindelse med Glass- og Fasadeforeningens 100 års jubileum, hvor 180 gjester skal føres gjennom bransjens fortid, nåtid og ikke minst få innsikt i en lysende fremtid. Lanseringen av Schüco Fasadeskole passer optimalt i denne sammenheng, sier Gøran Karlsen, daglig leder i Schüco Norge.

[img id="1"]

Glass og fasadebransjen har bestått i hundre år og nå skal vi ruste oss for de neste 100. Nye regler og retningslinjer, dokumentasjonskrav og egenkontroll gjør hverdagen krevende for mange. Det er vår oppgave som systemleverandør å gripe våre partnere under armene og bidra med det vi har av ressurser. Økt press i markedet skal ikke gå utover kvaliteten på leveransene og kompetanseheving må alltid være en del av hverdagen, forklarer Karlsen. Vi må huske at det er vår bransje vi snakker om. Vi skal være stolte av det vi leverer og ikke minst være stolte av å være en del av denne bransjen.

I tillegg til de økende kravene i markedet, er digitalisering i byggebransjen et faktum. Dette har konsekvenser både for planlegging, produksjon og gjennomføring av prosjekter. Schüco setter dette temaet høyt på dagsordenen og utvikler digitale produkter og tjenester i den nyeetablerte avdelingen Schüco Digital. Her gjelder det å henge med.

Et opplæringsprogram satt i system

Schüco har hatt kurs og seminarer i mange år allerede. Systemleverandøren har samlet produsenter til ulike fagkurs og kundeseminarer, reist rundt til de forskjellige partnerne og sørget for at informasjonen har kommet ut til alle. Rådgiverne har vært ute hos arkitekter og totalentreprenører og holdt kurs i ønskede temaer og det har jevnlig blitt arrangert frokost-, lunsj- og ettermiddagsseminarer i ulike byer. Likevel er Schüco Fasadeskole et nytt konsept.

Det er vår oppgave som systemleverandør å gripe våre partnere under armene og bidra med det vi har av ressurser

- Nå er hele opplæringsprogrammet satt i system. Kursene som tilbys er i alt fra generell opplæring i Schüco-systemer, til kursing i Schücos kalkulasjonsprogramvare SchüCal og SchüCad, til fag som byggfysikk, materiallære, statikk og CE-merking, for å nevne noen, sier Thomas Aasen, prosjektsjef hos Schüco Norge.

Økende krav skaper behov for kompetanse

For arkitekter og entreprenører tilbys det opplæring i Schücos systemer, og gjerne i tilknytning til et pågående prosjekt.

- For eksempel i byggesaker med strenge krav til sikkerhet ser vi behov for systemopplæring i for eksempel innbrudds- og brannhemmende produkter. I tillegg til prosjektbasert og tilpasset opplæring tilbys det faste moduler i for eksempel Schüco fasadesystemer, skyvesystemer, miljødokumentasjon, bærekraft og BREEAM, forklarer Aasen.

Nytt innføringskurs for nyansatte

Et helt nytt kurs er innføringskurs for nyansatte hos partnerne.

- Dette er et 4-dagers kurs i Oslo. Her kan man selv bestemme om man ønsker å bli med på hele programmet eller om man ønsker å plukke ut de viktigste kursene. Deltakerne mottar kursbevis, både for å synliggjøre kompetansen og for å motivere den enkelte ansatte, sier Siri Ruud Røgeberg, koordinator ved Schüco Fasadeskole.

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen