Schüco Fasadeskole lanseres i dag

Schüco Fasadeskole lanseres i dag

Som første systemleverandør for fasader, vinduer og dører i aluminium og stål i Norge åpner bedriften dørene til Schüco Fasadeskole, et opplæringsprogram rettet mot hele verdikjeden. Målet er å på den ene siden støtte våre partnere i et marked, hvor regler og retningslinjer i stadig økende grad må imøtekommes

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- For det andre ønsker vi at en økt kompetanse i vårt fag, altså innenfor vinduer, dører og fasader, skal bidra til at aktører som arkitekter, byggentreprenører, produsenter og forhandlere skal ha kompetansen til å gi optimale råd i sine prosjekter og ta de riktige valgene - første gang, sier Gøran Karlsen, daglig leder i Schüco Norge.

Bidra med det som er av ressurser

I dag lanseres fasadeskolen sammen med rundt 80 gjester fra bransjen på Helsfyr Atrium.

16. mars åpner Schüco dørene til Helsfyr Atrium, hvor lanseringen av fasadeskolen skal markeres. Dette skjer i forbindelse med Glass- og Fasadeforeningens 100 års jubileum, hvor 180 gjester skal føres gjennom bransjens fortid, nåtid og ikke minst få innsikt i en lysende fremtid. Lanseringen av Schüco Fasadeskole passer optimalt i denne sammenheng, sier Gøran Karlsen, daglig leder i Schüco Norge.

[img id="1"]

Glass og fasadebransjen har bestått i hundre år og nå skal vi ruste oss for de neste 100. Nye regler og retningslinjer, dokumentasjonskrav og egenkontroll gjør hverdagen krevende for mange. Det er vår oppgave som systemleverandør å gripe våre partnere under armene og bidra med det vi har av ressurser. Økt press i markedet skal ikke gå utover kvaliteten på leveransene og kompetanseheving må alltid være en del av hverdagen, forklarer Karlsen. Vi må huske at det er vår bransje vi snakker om. Vi skal være stolte av det vi leverer og ikke minst være stolte av å være en del av denne bransjen.

I tillegg til de økende kravene i markedet, er digitalisering i byggebransjen et faktum. Dette har konsekvenser både for planlegging, produksjon og gjennomføring av prosjekter. Schüco setter dette temaet høyt på dagsordenen og utvikler digitale produkter og tjenester i den nyeetablerte avdelingen Schüco Digital. Her gjelder det å henge med.

Et opplæringsprogram satt i system

Schüco har hatt kurs og seminarer i mange år allerede. Systemleverandøren har samlet produsenter til ulike fagkurs og kundeseminarer, reist rundt til de forskjellige partnerne og sørget for at informasjonen har kommet ut til alle. Rådgiverne har vært ute hos arkitekter og totalentreprenører og holdt kurs i ønskede temaer og det har jevnlig blitt arrangert frokost-, lunsj- og ettermiddagsseminarer i ulike byer. Likevel er Schüco Fasadeskole et nytt konsept.

Det er vår oppgave som systemleverandør å gripe våre partnere under armene og bidra med det vi har av ressurser

- Nå er hele opplæringsprogrammet satt i system. Kursene som tilbys er i alt fra generell opplæring i Schüco-systemer, til kursing i Schücos kalkulasjonsprogramvare SchüCal og SchüCad, til fag som byggfysikk, materiallære, statikk og CE-merking, for å nevne noen, sier Thomas Aasen, prosjektsjef hos Schüco Norge.

Økende krav skaper behov for kompetanse

For arkitekter og entreprenører tilbys det opplæring i Schücos systemer, og gjerne i tilknytning til et pågående prosjekt.

- For eksempel i byggesaker med strenge krav til sikkerhet ser vi behov for systemopplæring i for eksempel innbrudds- og brannhemmende produkter. I tillegg til prosjektbasert og tilpasset opplæring tilbys det faste moduler i for eksempel Schüco fasadesystemer, skyvesystemer, miljødokumentasjon, bærekraft og BREEAM, forklarer Aasen.

Nytt innføringskurs for nyansatte

Et helt nytt kurs er innføringskurs for nyansatte hos partnerne.

- Dette er et 4-dagers kurs i Oslo. Her kan man selv bestemme om man ønsker å bli med på hele programmet eller om man ønsker å plukke ut de viktigste kursene. Deltakerne mottar kursbevis, både for å synliggjøre kompetansen og for å motivere den enkelte ansatte, sier Siri Ruud Røgeberg, koordinator ved Schüco Fasadeskole.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen