Selger tomt i Bjørvika til Stor-Oslo Eiendom

Selger tomt i Bjørvika til Stor-Oslo Eiendom

HAV Eiendom AS har på starten av det nye året signert kontrakt med Stor-Oslo Eiendom om salg av tomten B4 på Paulsenkaia. Tomten ligger ved siden av Den norske Opera og det nye Munch-museet. Eiendommen er regulert til ca. 20.000 m2 bolig- og handelsarealer.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Området som B4 ligger i blir hovedstadens nye kulturbydel, med Deichmanske bibliotek, Operaen og Munch-museet som nærmeste naboer. B4 blir en viktig brikke for ferdigstillelsen av dette området, og knytter sammen sentralbanestasjonen med områdene rundt kulturbyggene, samt den vestlige delen av Bjørvika.

Administrerende direktør Eva Hagen i HAV Eiendom er svært glad for å selge til Stor-Oslo Eiendom. Stor-Oslo Eiendom har flere ganger deltatt i konkurranser når vi har solgt tomter i Bjørvika. De har vist stort engasjement for å delta i utviklingen av Fjordbyen og vi synes det er gledelig at Stor-Oslo Eiendom endelig nådde helt opp i konkurransen.

[factbox id="1"]

HAV Eiendom mener at Stor-Oslo Eiendom har den tilstrekkelige kompetansen og den riktige innstillingen som skal til for at dette blir et vellykket prosjekt på en av Oslos mest profilerte tomter. Vi kommer til å samarbeide tett i tiden fremover når vi nå selv skal i gang med utbygging av tomten Diagonale og B1. Vi ser dette salget som en viktig milepel for å få ferdigstilt denne delen av Bjørvika, sier Eva Hagen i HAV Eiendom.

- Vi er svært glade for at vi har sikret oss denne muligheten og gleder oss til å komme i gang med prosjektet. Vi ser for oss å bygge mellom 170 og 200 boliger, i tillegg til ca. 5.000 m2 med servering og handelsarealer. Dette er Bjørvikas indrefilet og kanskje den beste boligtomten i Oslo akkurat nå, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

- Vi starter planlegging og utvikling med en gang og ønsker å komme i markedet med salg av boliger i løpet av 2016. Vi vil starte byggingen i starten av 2017 og ferdigstille prosjektet i første halvår av 2019. Da har vi åpne butikker og serveringssteder, samt innflyttede boliger i god tid før Munch-museet åpner dørene, sier Grimstad.

- Utbyggingen vil skje parallelt med Munch-museet og HAV Eiendoms prosjekt på nabotomten B1, slik at Paulsenkaia i sin helhet kan ferdigstilles samtidig i løpet av 2019. Det blir hektisk og mye byggeaktivitet, men dette er vi positive til, fortsetter Grimstad. Vi ønsker å samarbeide tett med våre naboer på Munch-museet og HAV Eiendom slik at det blir mulig for byens befolkning å vandre langs Akerselva, forbi Operaen, vårt prosjekt og ut til det nye Munch-museet når dette åpner. Dette skal vi få til, avslutter Grimstad.

MILJØBYGG/19. februar 2018

Miljøambisiøst høyskolebygg i Bergen

Høgskulen på Vestlandet, nærregion Bergen er i dag på to lokasjoner. For å samle sin faglige og administrative aktivitet på Kronstad startet byggefasen for et nytt bygg i januar. Når det åpner i 2020 skal campus huse 9000 studenter og 900 ansatte. Les hele saken

Til toppen