Byggforskserien er et resultat av forskning, utprøvde løsninger og erfaringer fra skadeoppdrag, og utvikles i tett samarbeid med byggenæringen.
Byggforskserien er et resultat av forskning, utprøvde løsninger og erfaringer fra skadeoppdrag, og utvikles i tett samarbeid med byggenæringen. (Illustrasjon: SINTEF Byggforsk)

SINTEF inviterer byggenæringen til kunnskapsfest

SINTEF Byggforsk inviterer byggenæringen til jubileumskonferanse 30. oktober.

  • Event
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Byggforskserien har gjennom 60 år bidratt til utvikling av praktiske løsninger på byggetekniske utfordringer, og tolket krav som myndighetene har gitt gjennom regelverket.

Løsningene i Byggforskserien er i tråd med gjeldende regelverk samt nye produkter og byggemetoder. SINTEF Byggforsk forvalter dermed en unik del av bygningskulturarven i Norge

– Samarbeidet med byggenæringen har vært helt essensielt siden starten, og er en forutsetning for Byggforskseriens suksess den dag i dag. Vi er svært stolte av at kunnskapen i Byggforskserien brukes aktivt på byggeplasser og prosjekteringskontor over hele landet, sier markeds- og kommunikasjonssjef Veslemøy Nestvold i SINTEF Byggforsk.

SINTEF Byggforsk ønsker derfor å feire Byggforskseriens sekstiårsjubileum sammen med våre kunder og samarbeidspartnere, og inviterer til stor jubileumskonferanse i Oslo.

Zelda Ekiz leder oss gjennom dagen. SINTEFs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv og konserndirektør i SINTEF Byggforsk Hanne Rønneberg vil ønske velkommen, og vi får høre fra noen av kundene, både fra scenen og via videohilsener.

– Våre egne fagfolk bidrar med nyttige og inspirerende innlegg:

  • Anders Kirkhus reflekterer over styrker og svakheter ved byggereglene og hvordan sammenhengen er mellom reglene og Byggforskserien.
  • Trond Bøhlerengen gir deg svaret på om det egentlig har skjedd store forandringer i hvordan vi bygger yttervegger og tak i vårt klima.
  • Sverre Holøs vil vise at Byggforskserien gjennom 60 år har vært relevant for å redusere forekomsten av fallskader, brann, dårlig luftkvalitet, støy, og dårlige lysforhold.
  • Berit Time forteller om forskningssenteret Klima 2050. Vi får eksempler på nye løsninger og verktøy som vil bli gjort tilgjengelig i Byggforskserien.
Til toppen