SJ Arkitekter tegner nytt signalbygg i Sandnes

SJ Arkitekter tegner nytt signalbygg i Sandnes

SJ arkitekter tegner næringsbygg på 123.000 m2 for Norwegian Property i Sandnes.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Med Jærlandskapet og Arne Garborgs diktsamling Haugtussa som inspirasjon, har vi tegnet ”The Rock”, et spektakulært signalbygg som kan bli NPROs største enkeltbygg til nå.

Jærlandskapet består primært av en stor sluttmorene, løsmateriale av stein fra siste istid. Mange steder beveger steinene seg mot overflaten som avrundede kampesteiner. Det er dette naturfenomenet som konseptuelt har vært utgangspunkt vårt.

To store bygningsvolumer manifesterer seg som steiner i landskapet på et skapt landskapsrom som en tolkning av moreneryggene. Et åpent beplantet atrium mellom bygningsvolumene er et sentralt bindeledd og en videreføring av naturlandskapet.

Bygget vil fremstå som et landemerke i Sandnes.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen