SJ Arkitekter tegner nytt signalbygg i Sandnes

SJ Arkitekter tegner nytt signalbygg i Sandnes

SJ arkitekter tegner næringsbygg på 123.000 m2 for Norwegian Property i Sandnes.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Med Jærlandskapet og Arne Garborgs diktsamling Haugtussa som inspirasjon, har vi tegnet ”The Rock”, et spektakulært signalbygg som kan bli NPROs største enkeltbygg til nå.

Jærlandskapet består primært av en stor sluttmorene, løsmateriale av stein fra siste istid. Mange steder beveger steinene seg mot overflaten som avrundede kampesteiner. Det er dette naturfenomenet som konseptuelt har vært utgangspunkt vårt.

To store bygningsvolumer manifesterer seg som steiner i landskapet på et skapt landskapsrom som en tolkning av moreneryggene. Et åpent beplantet atrium mellom bygningsvolumene er et sentralt bindeledd og en videreføring av naturlandskapet.

Bygget vil fremstå som et landemerke i Sandnes.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen