Skal digitalisere bygg- og anleggsbransjen

Skal digitalisere bygg- og anleggsbransjen

Mobile Worker signerte nylig en pilotprogram-avtale med Disruptive Technologies AS, teknologiselskapet i Bergen som med sine supereffektive sensorer skaper nye muligheter for mange næringer. Samarbeidet baner vei for digitalisering av bygg- og anleggsbransjen ved hjelp av tingenes internett (IoT).

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Stort potensiale i teknologien

Disruptive Technologies har imponert flere store investorer. Tidligere i år ble også Telia en av deres offisielle samarbeidspartnere. Selskapet sine unike sensorer kan plasseres hvor som helst, og takket være lavt energiforbruk, har de en batteritid på hele 15 år. Potensialet i teknologien er stort, og de små sensorene registrerer foreløpig berøring, temperatur og nærhet. Dette gir flere nyttige anvendelsesområder for bygg og anleggsbransjen, og Mobile Worker ser frem til å presentere flere spennende løsninger med sensorene i løpet av året.

Jan Indvær, daglig leder i Mobile Worker forteller:

- Vi er entusiastiske og tror vår satsing på IoT-teknologien vil styrke Mobile Worker sitt arbeid med å digitalisere bygg- og anleggsbransjen. Bransjen har et stort behov for å innoveres, og sensorteknologi kan løse mange utfordringer rundt varsling, framdrift, tilstedeværelse, tyveri, vedlikehold, og mye mer.

Tradisjon for å innovere

Sensorteknologien er etterspurt blant flere av bedriftene som Mobile Worker leverer tjenester til. Siden selskapet startet i 1995, har fokuset på digitalisering og integrasjoner gjort dem til en viktig partner for mange av deres kunder. I dag effektiviserer Mobile Worker bedrifter ved å blant annet ta vekk papirene. Med en app som støtter hele 13 språk og en web portal, løser Mobile Worker utfordringer knyttet til alt fra daglig timeregistrering til kvalitetssikring og ressursplanlegging.

- Disruptive Technologies ønsker å knytte til seg selskaper fra mange bransjer, sier Ole Petter Novsett, salgsdirektør i selskapet, og mener Mobile Worker er en partner som gir tilgang til bygg og anleggsbransjen på en spennende og effektiv måte.

Disruptive Technologies har fått mye omtale og har vunnet flere priser i det siste. Blant annet ble de i 2016 årets vinner av Norwegian Tech Award, og under Byggedagene i år vant de innovasjons-konkurransen «Grønn digitalisering», arrangert av Innovasjon Norge.

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen