Skal planlegge Norges smarteste bygg

Skal planlegge Norges smarteste bygg

Nå er det klart hvem som skal lede arbeidet med Norges første heldigitale bygg – Digibygg.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Jan Myhre har de siste seks årene vært direktør for faglig ressurssenter i Statsbygg. Fra nyttår får han ansvaret for å utvikle Norges smarteste bygg.

Stor respons

- Vi har opplevd en overveldende respons fra både byggenæringen og andre fagmiljøer etter at planene om Digibygg ble lansert for en måned siden. Nå begynner vi for alvor med å utvikle prosjektet videre, sier Myhre.

Digibygg skal planlegges kun ved hjelp av digitale arbeidsprosesser. Det unike prosjektet skal gjennomføres ved bruk av de beste digitale verktøyene på markedet. Det ferdige bygget skal driftes ved hjelp av blant annet stordata, sensorteknologi og fjernstyring.

Smarte løsninger

- Både teknologien og verktøyene til å forme et heldigitalt bygg finnes. Statsbyggs jobb blir å samle smarte løsninger og å løfte byggenæringen et viktig skritt mot det som blir framtidens bygg, sier den nye Digibygg-sjefen.

Den 59-årige elektroningeniøren har i over 40 år hatt et stort spekter av jobber i byggebransjen: elektriker, prosjekteringsleder, prosjektleder, byggherre og leder i Statsbygg. I tillegg har han jobbet med det digitale hamskiftet i byggebransjen gjennom BuildingSmart både i Norge og internasjonalt. Nå skal han bruke denne erfaringen og kompetansen til å planlegge det som skal bli et digitalt bygg i verdensklasse.

ARKITEKTUR/21. juni 2018

Arealeffektive boliger med god standard

– Som arkitekter med stor andel boligprosjektering opplever vi i økende grad at byggherre ønsker å tilrettelegge for små boliger, og at vi må tegne svært arealeffektive planløsninger. Boligprisen i Oslo og andre store byer øker dramatisk og det er stor etterspørsel etter å bo sentralt. Samtidig er det en økende andel enslige husholdninger/endrede preferanser etc., som etterspør mindre arealer. Derfor har Hille Melbye Arkitekter utarbeidet en forskningsrapport som tar for seg disse temaene. Les hele saken

Til toppen