Skal planlegge Norges smarteste bygg

Skal planlegge Norges smarteste bygg

Nå er det klart hvem som skal lede arbeidet med Norges første heldigitale bygg – Digibygg.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Jan Myhre har de siste seks årene vært direktør for faglig ressurssenter i Statsbygg. Fra nyttår får han ansvaret for å utvikle Norges smarteste bygg.

Stor respons

- Vi har opplevd en overveldende respons fra både byggenæringen og andre fagmiljøer etter at planene om Digibygg ble lansert for en måned siden. Nå begynner vi for alvor med å utvikle prosjektet videre, sier Myhre.

Digibygg skal planlegges kun ved hjelp av digitale arbeidsprosesser. Det unike prosjektet skal gjennomføres ved bruk av de beste digitale verktøyene på markedet. Det ferdige bygget skal driftes ved hjelp av blant annet stordata, sensorteknologi og fjernstyring.

Smarte løsninger

- Både teknologien og verktøyene til å forme et heldigitalt bygg finnes. Statsbyggs jobb blir å samle smarte løsninger og å løfte byggenæringen et viktig skritt mot det som blir framtidens bygg, sier den nye Digibygg-sjefen.

Den 59-årige elektroningeniøren har i over 40 år hatt et stort spekter av jobber i byggebransjen: elektriker, prosjekteringsleder, prosjektleder, byggherre og leder i Statsbygg. I tillegg har han jobbet med det digitale hamskiftet i byggebransjen gjennom BuildingSmart både i Norge og internasjonalt. Nå skal han bruke denne erfaringen og kompetansen til å planlegge det som skal bli et digitalt bygg i verdensklasse.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen