Skal sikre mest skjøre nasjonalskatter

Skal sikre mest skjøre nasjonalskatter

Gjennom å dekke samtlige ingeniørfag for det nye Vikingtidsmuseet skal Hjellnes Consult bidra til å ta vare på noen av våre stolteste og mest skjøre nasjonalskatter.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Statsbygg har tildelt Hjellens Consult kontrakt for rådgiverfag for det eksisterende Vikingskiphuset og inntil 9300 m2 nybygg. Hvor mye som skal bygges om og hvor mye som skal rehabiliteres i det fredete Vikingskiphuset, blir klart når Statsbygg velger løsningsforslag før sommeren. Tre arkitekter er nå i finalen på Plan- og designkonkurransen.

– Vi skal lede arkitekt og rådgivere i arbeidet med å finne de beste løsningene. Målet er å sikre befolkningen og kommende generasjoner tilgang til kulturhistorisk kunnskap og forståelse av vikingtiden, sier Egil Sormbroen i Hjellnes Consult, som har ledet selskapets arbeid opp mot kontrakten, i en pressemelding.

Sikre samlingen

Visjonen for det nye senteret er å skape et globalt ledende senter for å formidle kunnskap om vikingtiden.

– Noe av det viktigste i dette oppdraget er å samarbeide med Saving Oseberg. Sammen skal vi sikre at samlingen ikke påføres skader under byggeperioden, og at den ikke skades under flytting til permanent posisjon i det nye anlegget, understreker administrerende direktør Geir Knudsen.

Han legger til at Saving Oseberg vil være den viktigste premissleverandøren for utformingen av byggeprosjektet.

– Vår rolle er å gjøre det mulig å realisere arkitektens intensjon med prosjektet basert på mål og visjon, i samspillet mellom Statsbygg som oppdragsgiver, konservatorer og øvrige brukere og antikvariske myndigheter, sier Oseberg.

Dette gleder vi oss til

Fra før har Hjellnes Consult solid erfaring med komplekse prosjekter for nye og verneverdige så vel som fredede bygg. Rådgiverne har også hatt nærkontakt med kulturhistoriske skatter før, blant annet under rehabilitering av tidligere Statens kunst- og håndverksskole. Da la skjøre gjenstander i nabobygget Kunstindustri-museet føringer for rådgivernes arbeid.

– Vi har har deltatt i mange tunge totalrehabiliteringer av verneverdige og fredede byggverk. Sammen med erfaringer fra komplekse nybyggprosjekter var nok dette utslagsgivende for at Statsbygg nå gir oss muligheten til å delta i dette spennende oppdraget, tror Sormbroen.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen