Skandinaviska Glassystem med superisolerende glass

Skandinaviska Glassystem med superisolerende glass

Byggenæringens svar for å innfri stadig tøffere energikrav i bygg er ofte bruk av lavere andel glassoverflater i fasaden. Sammen med Trimo går Skandinaviska Glassystem motsatt vei og satser på supereffektive isolerglass.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Q-air er produktnavnet på Trimos isolerglass som består av mellom fire og syv lag med glass. Glasskonstruksjonen gir u-verdier på mellom 0,16 - 0,49 W/m²K. Et vanlig 3-lagsglass har normalt en u-verdi mellom 0,51 - 1 W/m²K.

Redusere behovet for utvendig solskjerming

Q-air-glassene har i tillegg til sine isolerende egenskaper evne til å dempe solvarmeinnstrålingen og dermed redusere behovet for utvendig solskjerming, skriver Skandinaviska Glassystem i en pressemelding til Glass og Fasadeforeningen.

Energieffektive glass

Skandinaviska Glassystem skriver videre at avtalen med Trimo er en videreføring av et eksisterende samarbeid.

Gjennom det EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjektet «Horizon 2020» har selskapene allerede et samarbeid om å utvikle Q-air-glass til bruk i rehabilitering.

Samtidig skal glassene tilpasses Skandinaviska Glassystems eksisterende produkter.

– Nå kan vi tilby våre kunder energieffektive glass integrert i våre system for plassbygget og modulære fasader. Med disse nye glassene kan vi i praksis bygge et helglasset bygg med passivhus-standard, sier direktør Jerker Lundgren, i Skandinaviska Glassystem.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen