Skanska bygger et nytt kontorprosjekt i Oslo

Skanska bygger et nytt kontorprosjekt i Oslo

Skanska bygger kontorprosjektet «Workplace Oo» på Storo/Nydalen i Oslo. Prosjektet har en totalinvestering på NOK 630 mill.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Workplace Oo blir et fleksibelt og miljøsmart kontorbygg med en utleiekapasitet på ca. 24 000 kvadratmeter. Kontorbygningen blir liggende på Storo/Nydalen like ved knutepunktet Storo, i nærheten av Ring 3.

Prosjektet miljøsertifiseres etter BREEAM NOR Excellent, og Skanska vil implementere sitt eget utviklede og patenterte kjølesystem Deep Green Cooling i bygget. Det er første gang at dette Skanska-konseptet skal benyttes i et norsk bygg. Teknologien er allerede testet i flere Skanska prosjekter i Sverige. Prosjektet «Workplace Oo» har fått støtte fra Enova for bruk av innovativ teknologi, og vil bli et svært energieffektivt nybygg.

- Vi gleder oss til å sette i gang med dette prosjektet, og er sikre på at det vil bidra til en positiv utvikling av Storo. Etterspørselen av effektive og smarte kontorlokaler øker, og med vår kompetanse i Skanska som både utvikler, byggherre og entreprenør sikrer vi et sikkert, miljøsmart og brukervennlig kontorbygg, forteller Direktør i Skanska Commercial Development Norway, Bjørn Mattsson.

Byggingen av prosjektet starter opp januar 2017, og skal ferdigstilles høsten 2018.

- Vi ser fram til å komme i gang med byggingen. Som entreprenør får vi komme tidlig inn i utviklingsfasen og bidra med vår kompetanse og erfaring. Dette skaper bedre og kostnadseffektive løsninger. Her skal vi levere et kontorbygg av svært høy kvalitet med et godt innemiljø for fremtidige leietakere, sier konserndirektør for byggevirksomheten i Skanska Norge, Camilla Krogh. Byggekontrakten har en verdi på NOK 440M, og inngår i ordrereserven for fjerde kvartal.

ARKITEKTUR/21. juni 2018

Arealeffektive boliger med god standard

– Som arkitekter med stor andel boligprosjektering opplever vi i økende grad at byggherre ønsker å tilrettelegge for små boliger, og at vi må tegne svært arealeffektive planløsninger. Boligprisen i Oslo og andre store byer øker dramatisk og det er stor etterspørsel etter å bo sentralt. Samtidig er det en økende andel enslige husholdninger/endrede preferanser etc., som etterspør mindre arealer. Derfor har Hille Melbye Arkitekter utarbeidet en forskningsrapport som tar for seg disse temaene. Les hele saken

Til toppen