Skanska bygger et nytt kontorprosjekt i Oslo

Skanska bygger et nytt kontorprosjekt i Oslo

Skanska bygger kontorprosjektet «Workplace Oo» på Storo/Nydalen i Oslo. Prosjektet har en totalinvestering på NOK 630 mill.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Workplace Oo blir et fleksibelt og miljøsmart kontorbygg med en utleiekapasitet på ca. 24 000 kvadratmeter. Kontorbygningen blir liggende på Storo/Nydalen like ved knutepunktet Storo, i nærheten av Ring 3.

Prosjektet miljøsertifiseres etter BREEAM NOR Excellent, og Skanska vil implementere sitt eget utviklede og patenterte kjølesystem Deep Green Cooling i bygget. Det er første gang at dette Skanska-konseptet skal benyttes i et norsk bygg. Teknologien er allerede testet i flere Skanska prosjekter i Sverige. Prosjektet «Workplace Oo» har fått støtte fra Enova for bruk av innovativ teknologi, og vil bli et svært energieffektivt nybygg.

- Vi gleder oss til å sette i gang med dette prosjektet, og er sikre på at det vil bidra til en positiv utvikling av Storo. Etterspørselen av effektive og smarte kontorlokaler øker, og med vår kompetanse i Skanska som både utvikler, byggherre og entreprenør sikrer vi et sikkert, miljøsmart og brukervennlig kontorbygg, forteller Direktør i Skanska Commercial Development Norway, Bjørn Mattsson.

Byggingen av prosjektet starter opp januar 2017, og skal ferdigstilles høsten 2018.

- Vi ser fram til å komme i gang med byggingen. Som entreprenør får vi komme tidlig inn i utviklingsfasen og bidra med vår kompetanse og erfaring. Dette skaper bedre og kostnadseffektive løsninger. Her skal vi levere et kontorbygg av svært høy kvalitet med et godt innemiljø for fremtidige leietakere, sier konserndirektør for byggevirksomheten i Skanska Norge, Camilla Krogh. Byggekontrakten har en verdi på NOK 440M, og inngår i ordrereserven for fjerde kvartal.

BUILDING GREEN/26. september 2018

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest. Les hele saken

POWERHOUSE/26. september 2018

Forskningssenteret ZEN inn i Smart by Powerhouse

Arbeidet med å utvikle en veileder for smarte bygg, Smart by Powerhouse, er godt i gang. – For å ta hensyn til områdeperspektivet og øke innsikten rundt responsive bygg, er også forskningssenteret ZEN (Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities) engasjert, sier daglig leder for Powerhouse, Rune Stene. Les hele saken

Til toppen