Skanska sier opp over 70 av sine ansatte

Skanska sier opp over 70 av sine ansatte

Byggefirmaet Skanska taper i konkurransen mot utenlandsk arbeidskraft og ser seg nødt til å si opp mellom 70 og 110 anleggsarbeidere, meddeler Frifagbevegelse.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Alt tydet på en positiv utvikling da Skanska i Norge leverte et driftsresultat på 503 millioner kroner (488). Mer info finner du i vår artikkel Skanskas resultat passerer en halv milliard.  Nå meddeler nettstedet Frifagbevegelse at Skanska taper i konkurransen mot utenlandsk arbeidskraft og er av den grunn nødt til å si opp mellom 70 og 110 av sine anleggsarbeidere.

Sier opp

Oppsigelsene kommer i anleggsdelen i Norge, der i dag rundt 650 er ansatt og over 100 har vært permittert siden starten av februar, meddeler e24.

– Det er en forferdelig trasig situasjon. Jeg føler med de stakkarene som blir berørt av dette, det er snakk om voldsomt mange skjebner. Mange vil nå føle seg usikre på hva fremtiden vil bringe, uttrykker hovedtillitsvalgt Jan Åge Vik overfor nettstedet.

Taper samferdselskontrakter

– Jeg er tilfreds med resultatet for 2015, men skulle gjerne sett at vi hadde vunnet flere av de store samferdselskontraktene vi ga tilbud på, sier adm.dir i Skanska Norge, Ståle Rød.

- Samtidig ser vi store muligheter fremover. I vår nye forretningsplan for 2016-2020 har vi klare ambisjoner om å utvikle vår eksisterende virksomhet, med fokus på bedre resultater, tidligere involvering og bedre samhandling med våre kunder, samtidig som vi skal bygge for et bedre samfunn, legger Rød til.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen