Skanska Trondheim med prosjekter for 1 milliard

Skanska Trondheim med prosjekter for 1 milliard

I løpet av noen uker har Skanska Bygg Trondheim sikret seg fire nye byggeprosjekter med en samlet kontraktsverdi på over 1 milliard kroner.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

De fire prosjektene er Heimdal Videregående Skole, Torgkvartalet Kjøpesenter, Boligprosjektet Elvebredden og kontorprosjektet Dora.

- Vi ser frem til å realisere fire veldig spennende prosjekter som alle sammen vil bli viktige bidrag i utviklingen av lokalmiljøene de befinner i. Vi har også gjennom godt samspill med kundene vært med i utviklingen av flere av prosjektene som fordeler seg fint mellom segmentene skole, næring og bolig som alle sammen er satsningsområder for Skanska, forteller Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska Bygg Trondheim.

Heimdal Videregående Skole

Den største enkeltkontrakten er Heimdal Videregående Skole. Kontrakten med Sør-Trøndelag Fylkeskommune har en verdi på 580 millioner kroner. Prosjektet er på totalt 30 500 m2 og skolen vil når den står ferdig til skolestart i 2018 huse til sammen 1140 elever.

[img id="1"]

Torgkvartalet Kjøpesenter

Skanska har også signert kontrakt med Vennatrø Gruppen om å bygge ut Torgkvartalet Kjøpesenter i Stjørdal. Det eksisterende kjøpesenteret skal utvides nordover i tre etasjer samt parkeringskjeller. Utbyggingen er på totalt 15000 m2 hvorav P-kjelleren skal romme 150 parkeringsplasser. Kontrakten har en verdi på 215 millioner kroner, og prosjektet skal være ferdigstilt innen 1. november 2017 til Vennatrø Gruppens 75-årsjubileum.

Boligprosjektet Elvebredden

For Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap, som eies 50 % av Ranheimsfjæra AS og Skanska Norge AS, skal Skanska bygge det nye boligprosjektet Elvebredden. Det skal bygges to blokker med til sammen 47 leiligheter. Salget av boligene er godt i gang og de første beboerne kan etter planen flytte inn sommeren 2017.

Kontorprosjektet Dora

På Nyhavna i Trondheim skal Skanska bygge et nytt kontorbygg på 7400 m2 for Dora AS. Kontrakten har en verdi på 140 millioner kroner. Kontorprosjektet skal sertifiseres i henhold til Breeam Excellent og når prosjektet er ferdigstilt i november 2017 vil det huse Rambøll sin virksomhet i Trondheim.

FASADE/21. februar 2018

Lansere et revolusjonerende monteringssystem

I april 2018 vil Q-railing lansere et revolusjonerende monteringssystem som skal gjøre det svært så enkelt å montere glass. Q-railing vil presentere det nye monteringssystemet på messen Fensterbau Frontale i Nürnberg 21. - 23- mars og via en direktestrømming på Facebook kl. 14.00 21. mars. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen