Skanskas årlige sikkerhetsuke er i gang

Skanskas årlige sikkerhetsuke er i gang

I går startet et av verdens største sikkerhetsarrangementer, Sikkerhetsuka 2016.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Fra 25.-30. april vil 43 000 Skanska-ansatte og mer enn 200 000 ansatte hos underentreprenører og samarbeidspartnere ta del i ulike aktiviteter på bygg- og anleggsplasser i Europa og USA. På mer enn 10 000 prosjekter står sikkerhet og planlegging i sentrum gjennom hele uken.

Tema for Skanskas tolvte sikkerhetsuke er planlegging av arbeidsdagen for å fjerne de seks dødsrisikoene fra alle Skanskas prosjekter.

[img id="1"]

- Sikkerhet går foran alt i Skanska. Arbeidet med sikkerhet kan aldri hvile, men for å markere betydningen av temaet, har vi hvert år en uke hvor sikkerhet vies ekstra oppmerksomhet. Vi har et enormt fokus på å bedre sikkerheten på våre prosjekter. Derfor jobber vi hardere enn noensinne med bli bedre til å planlegge arbeidsdagen for å fjerne dødsrisikoene fra våre prosjekter. Alle i Skanska skal ta ansvar og engasjere seg i at arbeidsdagen blir sikker og effektiv, både for seg selv og for alle våre kollegaer. Selv om det fortsatt er rom for forbedringer, er jeg utrolig stolt over det fantastiske sikkerhetsarbeidet som gjøres på alle våre prosjekter og kontorer over hele landet. Jeg ser frem til å være en del av årets viktigste uke i Skanska, sier administrerende direktør i Skanska Norge, Ståle Rød.

På mer enn 100 prosjekter og kontorer rundt om i Norge vil markeringen av årets sikkerhetsuke sette sitt preg, i form av arrangementer, øvelser og oppgaver. Blant aktivitetene som gjennomføres i løpet av Sikkerhetsuka inngår beredskapsøvelser, sikkerhetssamtaler, hundretalls sikkerhetsinspeksjoner, gjennomføring av sikker jobbanalyse (SJA), omfattende kursvirksomhet og diskusjoner om sikkerhet.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen