Bak f.v.: Andreas Thorsnes (Undervisningsbygg), Elisabeth Person (Undervisningsbygg) og Lars Martin Krogh (Klima og Bygg AS). Foran f.v.: Rigmor Hansen (administrerende direktør i Undervisningsbygg) og John-Arne Ask (daglig leder i Klima og Bygg AS).
Bak f.v.: Andreas Thorsnes (Undervisningsbygg), Elisabeth Person (Undervisningsbygg) og Lars Martin Krogh (Klima og Bygg AS). Foran f.v.: Rigmor Hansen (administrerende direktør i Undervisningsbygg) og John-Arne Ask (daglig leder i Klima og Bygg AS). (Foto: Undervisningsbygg)

Skole rehabiliteres for 105 millioner kroner

Undervisningsbygg og Klima og Bygg AS signerte i går kontrakt på 105 millioner kroner for rehabilitering av Holmlia skole. Skolen skal stå ferdig sommeren 2020.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Holmlia skole er i dag en fireparallell ungdomsskole med 350 elever, som ligger i et boligområde i bydel Søndre Nordstrand. Skolen ble bygget i 1984 og består av to bygg.

Rehabiliteringen er nesten total og omfatter utskifting av ventilasjonsanlegg, varmeanlegg med radiatorer og det elektriske anlegget. Takene skal rehabiliteres i sin helhet med ny isolasjon og taksteinen erstattes med solceller.

– Skolen vil også oppgraderes med nytt asfaltdekke, lekeutstyr og sittebenker. I tillegg skal deler av sanitæranlegget skiftes ut, forteller Elisabeth Person, prosjektleder i Undervisningsbygg. 

Universell utforming

Når skolen er ferdig rehabilitert, vil den også møte kravene til universell utforming.

– Det innebærer blant annet at enkelte rom utvides så det blir plass til snusirkel for rullestol. I tillegg vil vi sette opp rekkverk, kontrastmarkeringer på dører, ledelinjer som svaksynte kan følge, bedre skilting og så videre, sier Person. 

Godt samarbeid 

Det er entreprenøren Klima og Bygg AS som har fått i oppdrag å rehabilitere Holmlia skole. De er primært leverandør av tjenester innenfor ombygging, rehabilitering, nybygg og ventilasjonsarbeider, og har gjort flere prosjekter for Undervisningsbygg.

– Klima og Bygg hadde et tilsvarende prosjekt for oss på Hellerud skole, der de gjorde en veldig god jobb. Så jeg håper at vi kan få til det samme gode samarbeidet på Holmlia, sier Person. 

Lars Martin Krogh, prosjektsjef i Klima og Bygg, forteller at de gleder seg til å ta fatt på prosjektet og at det er helt i tråd med deres kjernevirksomhet.

– Dette er midt i blinken for oss. Undervisningsbygg er en kompetent byggherre, sier han.

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen