Smart City-direktør fra Singapore til Norge

Smart City-direktør fra Singapore til Norge

19. mai kommer Gordon Falconer, global direktør for Smart Cities i Schneider Electric, til Norge for å holde flere foredrag om hvordan smarte byer skal bli virkelighet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Falconer har bakgrunn som byutvikler og smartbykonsulent. Han har tidligere jobbet som direktør for urban innovasjon hos Cisco og direktør for strategi og eiendom hos Masdar City i Abu Dhabi. Nå reiser skotten reiser verden rundt i arbeidet med å hjelpe byer faktisk å bli smartere.

Kompleksiteten i byene som gjør det vanskelig å anvende teknologien

- Lover, regler og kontrakter hindrer byer å ta i bruk teknologi som allerede er tilgjengelig. Det er ikke teknologien det er noe galt med, med kompleksiteten i byene som gjør det vanskelig å anvende teknologien, sier Falconer, som holder foredrag hos Schneider Electric i Oslo 19. mai. Deretter gjester han konferansen Innotown i Ålesund 23. mai.

Opptatt av urbanisering, digitalisering og smarte byer

Direktør for strategi og forretningsutvikling i Schneider Electric Norge, Elyette Roux, er godt over gjennomsnittet fornøyd med besøket.

- Gordon er blitt en kjendis for oss som er opptatt av urbanisering, digitalisering og smarte byer. Jeg gleder meg stort til at enda flere i Norge får dra nytte av hans kunnskap. Gordon har ikke bare holdt foredrag om smarte byer i flere år. Han har vært med å virkelig bygge dem opp fra bunnen av, sier Roux.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen