Smart City-direktør fra Singapore til Norge

Smart City-direktør fra Singapore til Norge

19. mai kommer Gordon Falconer, global direktør for Smart Cities i Schneider Electric, til Norge for å holde flere foredrag om hvordan smarte byer skal bli virkelighet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Falconer har bakgrunn som byutvikler og smartbykonsulent. Han har tidligere jobbet som direktør for urban innovasjon hos Cisco og direktør for strategi og eiendom hos Masdar City i Abu Dhabi. Nå reiser skotten reiser verden rundt i arbeidet med å hjelpe byer faktisk å bli smartere.

Kompleksiteten i byene som gjør det vanskelig å anvende teknologien

- Lover, regler og kontrakter hindrer byer å ta i bruk teknologi som allerede er tilgjengelig. Det er ikke teknologien det er noe galt med, med kompleksiteten i byene som gjør det vanskelig å anvende teknologien, sier Falconer, som holder foredrag hos Schneider Electric i Oslo 19. mai. Deretter gjester han konferansen Innotown i Ålesund 23. mai.

Opptatt av urbanisering, digitalisering og smarte byer

Direktør for strategi og forretningsutvikling i Schneider Electric Norge, Elyette Roux, er godt over gjennomsnittet fornøyd med besøket.

- Gordon er blitt en kjendis for oss som er opptatt av urbanisering, digitalisering og smarte byer. Jeg gleder meg stort til at enda flere i Norge får dra nytte av hans kunnskap. Gordon har ikke bare holdt foredrag om smarte byer i flere år. Han har vært med å virkelig bygge dem opp fra bunnen av, sier Roux.

ARKITEKTUR/21. juni 2018

Arealeffektive boliger med god standard

– Som arkitekter med stor andel boligprosjektering opplever vi i økende grad at byggherre ønsker å tilrettelegge for små boliger, og at vi må tegne svært arealeffektive planløsninger. Boligprisen i Oslo og andre store byer øker dramatisk og det er stor etterspørsel etter å bo sentralt. Samtidig er det en økende andel enslige husholdninger/endrede preferanser etc., som etterspør mindre arealer. Derfor har Hille Melbye Arkitekter utarbeidet en forskningsrapport som tar for seg disse temaene. Les hele saken

Til toppen