Smart City-direktør fra Singapore til Norge

Smart City-direktør fra Singapore til Norge

19. mai kommer Gordon Falconer, global direktør for Smart Cities i Schneider Electric, til Norge for å holde flere foredrag om hvordan smarte byer skal bli virkelighet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Falconer har bakgrunn som byutvikler og smartbykonsulent. Han har tidligere jobbet som direktør for urban innovasjon hos Cisco og direktør for strategi og eiendom hos Masdar City i Abu Dhabi. Nå reiser skotten reiser verden rundt i arbeidet med å hjelpe byer faktisk å bli smartere.

Kompleksiteten i byene som gjør det vanskelig å anvende teknologien

- Lover, regler og kontrakter hindrer byer å ta i bruk teknologi som allerede er tilgjengelig. Det er ikke teknologien det er noe galt med, med kompleksiteten i byene som gjør det vanskelig å anvende teknologien, sier Falconer, som holder foredrag hos Schneider Electric i Oslo 19. mai. Deretter gjester han konferansen Innotown i Ålesund 23. mai.

Opptatt av urbanisering, digitalisering og smarte byer

Direktør for strategi og forretningsutvikling i Schneider Electric Norge, Elyette Roux, er godt over gjennomsnittet fornøyd med besøket.

- Gordon er blitt en kjendis for oss som er opptatt av urbanisering, digitalisering og smarte byer. Jeg gleder meg stort til at enda flere i Norge får dra nytte av hans kunnskap. Gordon har ikke bare holdt foredrag om smarte byer i flere år. Han har vært med å virkelig bygge dem opp fra bunnen av, sier Roux.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen