Smart og grønn mobilitet

Smart og grønn mobilitet

Når all trafikkvekst i byene skal tas gjennom kollektiv, sykkel og gange, og delingsøkonomien er en realitet – hvordan endrer dette måten vi må planlegge og prosjektere områder og bygg?

  • Bygg
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Dette er tema for frokostmøtet 24. april, som Futurebuilt arranger i samarbeid med Grønn Byggallianse.

Delingsøkonomien gir helt andre muligheter for å kjøpe mobilitet framfor kjøretøy, og kollektive billøsninger har økt dramatisk de siste årene. Sykler er ikke bare sykler, men dukker opp i alle varianter med mulighet for både el, last og overbygg. Og hvordan skal folk motiveres til å gå og sykle og hvordan kan sykler parkeres sikkert? Alle kollektivreisende liker Ruter-appen, men vi har bare sett starten på hvordan ulike mobilitetsløsninger kan samordnes, tilrettelegges og gjøres smartere og enklere for brukeren.

Det gis perspektiver på hva som vil skje de nærmeste årene innenfor smarte og grønne mobilitetsløsninger, og hvordan dette vil utfordre regimet rundt både parkering og parkeringsnormer. Det blir også konkrete eksempler både på tilrettelegging i boligområder, og mobilisering for endring av vaner. Møtet avsluttes med presentasjon av konsept for sykkelhoteller med sykkelparkering av høy kvalitet.

Program

Framtidens mobilitet – hvordan ta høyde i byggeprosjekter for mobilitetsmønsteret om 5-10 år? 
Tommy Vestlie, Ruter

Fra privatbiler til mobilitet – inkludert i husleia 
Morten Rynning, CityQ

Grønne mobilitetspakker i Billingstad boligområde 
Thorbjørn Barrett Sele, Ferd Eiendom

Mobilisering og premiering for å gå, sykle og reise kollektivt
Elisabeth Kolsrud, Asker Eiendom

Bølgen sykkelhotell – sikker og lekker sykkelparkering 
Vegard Forbergskog, RFS arkitekter

Praktisk informasjon:

Møtet blir streamet. Hvis du ikke kan komme på møtet, meld deg på til nettdeltagelse. Du kan bli med på direkten, eller se møtet i ettertid.

Tid: 24. april kl 8.30-10.00 Registrering og enkel frokost fra kl 8.00
Sted: Næringslivets Hus, Middelthuns gate 27 på Majorstua i Oslo

Frokostmøtet er gratis og åpent for alle, men påmelding er nødvendig. Meld deg på her

BUILDING GREEN/26. september 2018

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest. Les hele saken

POWERHOUSE/26. september 2018

Forskningssenteret ZEN inn i Smart by Powerhouse

Arbeidet med å utvikle en veileder for smarte bygg, Smart by Powerhouse, er godt i gang. – For å ta hensyn til områdeperspektivet og øke innsikten rundt responsive bygg, er også forskningssenteret ZEN (Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities) engasjert, sier daglig leder for Powerhouse, Rune Stene. Les hele saken

Til toppen