Salgssjef Nariman Fakhraee fortalte engasjert om Schneider Electrics EcoStruxure.
Salgssjef Nariman Fakhraee fortalte engasjert om Schneider Electrics EcoStruxure. (Bilde: Schneider Electrics)

Smarte bygg: Hva skjer når vi digitaliserer alt?

Schneider Electric arrangerte nylig et BMS-seminar i sine Oslo-lokaler, med tema fremtidens digitale bygg. Sentralt stod spørsmålet om hvordan digitaliseringen påvirker drift og bruk av bygg.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Salgssjef Nariman Fakhraee i Schneider Electric snakket glødende foran en fullsatt sal om trender i markedet og Schneider Electrics EcoStruxure. «Er det elektrisk og det kommuniserer, og ikke er et lukket system, kan vi bruke EcoStruxure til å integrere og utveksle informasjon med systemet» forklarte Fakhraee. Han fortalte om både fordeler og utfordringer når det gjelder interaksjon mellom systemer, koblede komponenter og bruken av tingenes internett (IoT): «Hva skjer når vi digitaliserer alt?»

Forventninger til fremtidens bygg

Vi snakket med noen av deltagerne på seminaret om deres forventninger til seminaret og tanker rundt digitaliseringen av bygg.

Norbert Zawadka fra Undervisningsbygg Oslo KF synes det er spennende at teknologi utvikler seg mot trådløst. En av grunnene til at Norbert kom til seminaret var å finne ut mer om hvordan digitalisering av bygg påvirker datasikkerhet.

- Hva om noen står utenfor og vil hacke seg på nettverket til et kontorbygg?

Rune Heidenstrøm er vaktmester, og fikk bekreftet sine forventninger til fremtidens bygg på seminaret:

- Jeg fikk veldig bra inntrykk. Det er sånn jeg håper og tror det skal bli. Man må være for endring, digitaliseringen vil gjøre jobben for oss på driftssiden enklere!

Filip Myhre er utdannet automasjonsingeniør, og skrev i fjor sin bacheloroppgave om energieffektiviseringen av næringsbygg. Han syntes derfor det var veldig interessant å høre Nariman Fakhraees betraktninger om dette.

- Integrering av system er viktig, at systemene jobber sammen, sier Filip.

Siste nytt innen byggautomasjon

På seminaret var det i tillegg introduksjon til det nyeste innen SD og automatikk-produkter fra systemarkitekt Torbjørn Solberg, mens salgsansvarlig Petter Eikeland fortalte om nye innovasjoner fra Schneider Electric for energimåling og overvåking, Powertag, Masterpact MTZ effektbrytere og EcoStruxure Power Expert.

Flere seminarer i oktober

19. oktober var det todelt seminar i Trondheim, med byggautomasjon på agendaen før lunsj, og brann og sikkerhet etter lunsj. De følgende byene står for tur i oktober: Kristiansand (24.10), Arendal (24.10) og Oslo (26.10). 

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen