Solceller på Nordseter skole

Solceller på Nordseter skole

Undervisningsbygg og danske Racell Saphire har signert kontrakt på prosjektering, levering og installasjon av solceller i fasaden på Nordseter skole.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Oslo kommune har ambisiøse mål for bruk av miljøvennlig energi. Bruk av solceller når Nordseter ungdomsskole skal totalrehabiliteres og bygges om, er et viktig og innovativt skritt i riktig retning.

Kontrakten er en del av en generalentreprise med en verdi på 1,891 mill. kroner inkludert merverdiavgift.

Teknologien som gir absolutt lavest utslipp i hele bransjen

- Undervisningsbyggs prosjektleder Eivind Olsen forteller at danskene leverte et meget godt tilbud med forpliktelseserklæringer fra Ressurs & Miljø AS og Sønnico AS:

- RACELL Saphire kan dokumentere at de benytter silisium fra Elkem solar i Kristiansand. Dette er den teknologien som gir absolutt lavest utslipp i hele bransjen. Silisiumet til disse cellene er produsert med norsk vannkraft og i tillegg har Elkem det laveste energiforbruket i verden på fremstilling av såkalt «solar grade»-silisium.

Vi ser frem til samarbeidet, avslutter Eivind Olsen.

EUDP-program i Danmark

Racell Saphire har utviklet solcelleteknologi til bygg blant annet via Energistyrelsens EUDP-program i Danmark.

Nordseter ungdomsskole skal stå ferdig til skolestart i 2019.

 

MILJØ/16. januar 2019

Multiconsult vinner miljøpris

Multiconsult er kåret til Årets Miljøfyrtårn 2018 for sitt foregangsarbeid med å trekke bærekraft inn i startfasen av oppdrag og prosjekter. God prosjektering og rådgiving er en forutsetning for å lykkes med bærekraft innen bygg, anlegg og eiendom, der selskapet har sin virksomhet. Les hele saken

Til toppen