Solen skinner på Campus Vestfold
(Foto: Statsbygg)

Solen skinner på Campus Vestfold

Norges største offentlige solcelleanlegg er åpnet av Statsbygg og Universitetet i Sørøst-Norge.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

3000 m2 med solcellepaneler. 400.000 kWh strøm i året. Det nye solcelleanlegget på USN Campus Vestfold mellom Horten og Tønsberg er ikke bare et av landets største, men også det aller største på et offentlig bygg.

– Det er svært gledelig at vi får til prosjekter som dette sammen med brukerne våre. Det er viktig både for dem og oss å være en pådriver for bærekraftige løsninger. Hvordan vi kan utnytte takflatene våre enda bedre er noe vi vil se mer på framover, sier fungerende eiendomsdirektør Gro Bratsberg i Statsbygg.

Anlegget har en prislapp på 8 millioner kroner. Arbeidet startet rett før jul.

Nyvinningen vil dekke rundt en fjerdedel av universitetets strømbehov. Det er også bygget et testanlegg i tilknytning til solcelleanlegget, som skal brukes til undervisning og forskning.

BUILDING GREEN/26. september 2018

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest. Les hele saken

POWERHOUSE/26. september 2018

Forskningssenteret ZEN inn i Smart by Powerhouse

Arbeidet med å utvikle en veileder for smarte bygg, Smart by Powerhouse, er godt i gang. – For å ta hensyn til områdeperspektivet og øke innsikten rundt responsive bygg, er også forskningssenteret ZEN (Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities) engasjert, sier daglig leder for Powerhouse, Rune Stene. Les hele saken

Til toppen