Solen skinner på Campus Vestfold
(Foto: Statsbygg)

Solen skinner på Campus Vestfold

Norges største offentlige solcelleanlegg er åpnet av Statsbygg og Universitetet i Sørøst-Norge.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

3000 m2 med solcellepaneler. 400.000 kWh strøm i året. Det nye solcelleanlegget på USN Campus Vestfold mellom Horten og Tønsberg er ikke bare et av landets største, men også det aller største på et offentlig bygg.

– Det er svært gledelig at vi får til prosjekter som dette sammen med brukerne våre. Det er viktig både for dem og oss å være en pådriver for bærekraftige løsninger. Hvordan vi kan utnytte takflatene våre enda bedre er noe vi vil se mer på framover, sier fungerende eiendomsdirektør Gro Bratsberg i Statsbygg.

Anlegget har en prislapp på 8 millioner kroner. Arbeidet startet rett før jul.

Nyvinningen vil dekke rundt en fjerdedel av universitetets strømbehov. Det er også bygget et testanlegg i tilknytning til solcelleanlegget, som skal brukes til undervisning og forskning.

SYKEHUS/22. mars 2019

Prosjekterer nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet

Denne uken signerte Norconsult og Helse Sør-Øst RHF en avtale om arkitekt- og rådgivende ingeniørtjenester for utarbeidelsen av et forprosjekt for et nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet ved Oslo universitetssykehus HF. Les hele saken

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen