Solen skinner på Campus Vestfold
(Foto: Statsbygg)

Solen skinner på Campus Vestfold

Norges største offentlige solcelleanlegg er åpnet av Statsbygg og Universitetet i Sørøst-Norge.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

3000 m2 med solcellepaneler. 400.000 kWh strøm i året. Det nye solcelleanlegget på USN Campus Vestfold mellom Horten og Tønsberg er ikke bare et av landets største, men også det aller største på et offentlig bygg.

– Det er svært gledelig at vi får til prosjekter som dette sammen med brukerne våre. Det er viktig både for dem og oss å være en pådriver for bærekraftige løsninger. Hvordan vi kan utnytte takflatene våre enda bedre er noe vi vil se mer på framover, sier fungerende eiendomsdirektør Gro Bratsberg i Statsbygg.

Anlegget har en prislapp på 8 millioner kroner. Arbeidet startet rett før jul.

Nyvinningen vil dekke rundt en fjerdedel av universitetets strømbehov. Det er også bygget et testanlegg i tilknytning til solcelleanlegget, som skal brukes til undervisning og forskning.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen