Takentreprenør Paul Messa (t.v.) og markedssjef for kompakte tak i Glava, Bjørn Henrik Christoffersen er godt fornøyd med effektiv isolering av nye Vamma 12, Norges største elvekraftverk i Askim.
Takentreprenør Paul Messa (t.v.) og markedssjef for kompakte tak i Glava, Bjørn Henrik Christoffersen er godt fornøyd med effektiv isolering av nye Vamma 12, Norges største elvekraftverk i Askim. (Foto: Glava)

Sparer flere tonn med ny isolasjon for kompakte tak

Glava lanserer GLAVA® Robust lamell, en lett løsning for isolering av kompakte tak. Det betyr mer effektiv isolering av takarealer og stor besparelse på vekt.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Lamellene har lav vekt og er enkle å bruke. Det gir god logistikk og enklere hverdager på byggeplass. Med GLAVA® Robust lamell kan antall lag med isolasjon reduseres for å oppnå stadig strengere krav til U-verdi.

Sparer halve vekta

Isolering av tak med det letteste alternativet kan gi besparelse på flere tonn – og inntil halvering av vekt med GLAVA® Robust.

– Når taket isoleres med bare mineralull-produkter vil den nye løsningen med GLAVA® Robust lamell spare inntil halve vekta på takkonstruksjonen, sammenlignet med tradisjonelle underlagsplater i steinull. Det betyr vesentlig forskjell for de som jobber med produktet, sier markedssjef for kompakte tak i Glava, Bjørn Henrik Christoffersen.

– Det at vi nå har utviklet en mer effektiv isolasjonsløsning gjør det mer attraktivt å tilby komplette mineralull-løsninger, forklarer Bjørn Henrik Christoffersen, markedssjef for kompakte tak i Glava. Foto: Glava

– Det at vi nå har utviklet en mer effektiv isolasjonsløsning gjør det mer attraktivt å tilby komplette mineralull-løsninger, forklarer Christoffersen.

– Med komplette og ubrennbare løsninger i mineralull oppnås økt sikkerhet mot brann, både i byggeperioden og ved senere vedlikehold, legger Christoffersen til.

Færre lag

Christoffersen mener den lette vekten og solid trykkstyrke betyr mye for opplevd kvalitet hos utførende ute på byggeplass. Færre lag med isolasjon betyr at det er mulig å jobbe mer effektivt per kvadratmeter.

– Den reduserte romvekta gjør at vi kan tilby et bredt sortiment, med tykkelser fra 140 til 410 mm, forklarer Christoffersen.

Tak med kraft

Hafslund bygger nye Vamma 12, en utvidelse av Vamma kraftverk ved Glomma. Her isoleres 1700 kvadratmeter tak, med nye GLAVA® Robust som hovedprodukt. AF-gruppen er hovedentreprenør og takarbeidet utføres av takentreprenør Paul Messa.

Hafslund bygger nye Vamma 12, en utvidelse av Vamma kraftverk ved Glomma. Her isoleres 1700 kvadratmeter tak, med nye GLAVA® Robust som hovedprodukt. Foto: Glava

– Her har vi isolert med steinull-plater på 3 cm over og under, og 140 mm Robust i midten. Det gir en god og stabil løsning, sier Messa. Han forklarer at det gir en fast struktur, der isolasjonen holdes godt på plass med topp- og bunnplate. Det gir totalt sett færre lag og lavere vekt.

I løpet av to uker var taket ferdig tekket og godt isolert, med en U-verdi på 0,18, som oppfyller minstekravet i teknisk forskrift. Paul Messa mener lett produkt med god isolasjonsevne er viktige produktfordeler.

– GLAVA® Robust er et nytt produkt for oss og spennende å teste på et så stort prosjekt.

Trygge løft

GLAVA® Robust leveres som helpall med en sikker løsning for transport. Labankføttene er plassert praktisk for løft med jekketralle. Løsningen gjør det lett å håndtere sikre løft i stropp med heisekran på byggeplass.

BUILDING GREEN/26. september 2018

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest. Les hele saken

POWERHOUSE/26. september 2018

Forskningssenteret ZEN inn i Smart by Powerhouse

Arbeidet med å utvikle en veileder for smarte bygg, Smart by Powerhouse, er godt i gang. – For å ta hensyn til områdeperspektivet og øke innsikten rundt responsive bygg, er også forskningssenteret ZEN (Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities) engasjert, sier daglig leder for Powerhouse, Rune Stene. Les hele saken

Til toppen