Sparer halvannen måned på å bygge med tre og trefiber

Sparer halvannen måned på å bygge med tre og trefiber

- Et prosjekt som tidligere ville ha tatt åtte måneder, går nå halvannen måned raskere, til lavere kostnader for oss, sier Kenneth Refseth i Refseth Bygg.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Kenneth er medeier i farens byggefirma på Støren i Sør-Trøndelag. For noen år siden deltok de på Hunton-akademiet på Gjøvik, og gjennom tre dagers opplæring fikk de sansen for byggemetoden.

- Det forenkler mye, og gir en raskere byggeprosess for vår del. Basert på arkitekttegningene fra Idehus prosjekterer Hunton husene, og leverer alt ferdig til byggeplassen, forteller Refseth.

Han foretrekker løsningen fordi det er hundre prosent rent tre, miljøvennlig og gir sunne arbeidsforhold. Det aller viktigste er likevel selve bygget og de som skal bo der.

- For bygget betyr det mye at det ikke blir tett, sånn at det puster og gir et veldig godt inneklima, sier Refseth, som for det meste selger nye hus på anbefaling fra kunder.

Gode erfaringer med den naturlige metoden

I både vegger, gulv, tak og på råloft finner vi materialene fra Gjøvik-bedriften.

- Arbeidsklimaet på våre prosjekter er kjempegodt, også mens isoleringsarbeidet pågår. Selv med åpen blåsing støver det lite, og håndverkerne slipper å håndisolere. Det er de veldig glade for. I tillegg får vi den fine lukten av sagbruk over hele byggeplassen, sier Refseth.

Refseth Bygg har etter en rekke prosjekter gode erfaringer med den naturlige metoden. Samarbeidet handler ikke kun om effektive og bekymringsfrie dager på byggeplassen:

- De Hunton-ansatte har solid fagkunnskap, og er en ressurs for oss hvis vi støter på utfordringer. De finner bestandig en god løsning, sier Kenneth Refseth.

Refseth Bygg er grunnlagt av Roger Refseth som har sønnene Kenneth og Emil med på laget.

BUILDING GREEN/26. september 2018

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest. Les hele saken

POWERHOUSE/26. september 2018

Forskningssenteret ZEN inn i Smart by Powerhouse

Arbeidet med å utvikle en veileder for smarte bygg, Smart by Powerhouse, er godt i gang. – For å ta hensyn til områdeperspektivet og øke innsikten rundt responsive bygg, er også forskningssenteret ZEN (Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities) engasjert, sier daglig leder for Powerhouse, Rune Stene. Les hele saken

Til toppen