Stanser produksjonen på grunn av flom

Stanser produksjonen på grunn av flom

Det er nå full produksjonsstans ved treforedlingsbedriften Moelven Trysil AS etter at Trysilelva har steget dramatisk det siste døgnet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Elva har steget rundt 1,7 meter siden søndag, og bare siden mandag morgen har elva steget 1,2 meter. Direktør Runar Pettersen i Moelven Trysil kan fortelle at det har vært en dramatisk økning som det har vært vanskelig å forutse.

- Men vi satte flomberedskap tidlig i går mandag 23. mai og våre ansatte har jobbet på spreng med å redde verdier. Lenser er lagt ut i elva, trelast er flyttet inn på flomsikret område, elektriske motorer er demontert og kompressorer flyttet. Foreløpig ser det ut til at vi har kontroll på vårt område, sier Pettersen.

Pettersen sier at nivået nå ligger 54 cm under det nivået bedriften hadde ved 100-års flommen i 2014.

- Elva har fortsatt å stige gjennom natta, men heldigvis ikke i samme takt som på mandag. Det er nå meldt noe mindre nedbør enn fra prognosene i går, men tilsiget til elva er fremdeles stort da alle sideåer og bekker er veldig store, sier Pettersen.

Pettersen melder at hans mannskaper har lagt ned en kjempeinnsats med å redde materielle verdier.

- Uten denne innsatsen ville større verdier ha gått tapt, sier Pettersen.

Pettersen sier han vil komme tilbake med mer informasjon dersom situasjonen forverrer seg.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen