Starter å rive Jordal Amfi

Starter å rive Jordal Amfi

Jordal Amfi er ved veis ende og Oslo kommune starter å rive den 26. januar. Siste kamp er spilt og innvendig er Oslos fordums hockeystolthet i ferd med å bli strippet og miljøsanert.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Nå er det klart for å gå løs med større maskiner på selve bygningskroppen. Med byrådsleder Raymond Johansen bak spakene, vil en 64 tonns fossilfri gravmaskin med 30 meter lang arm ta de første jafsene torsdag 26. januar kl. 12.

[factbox id="1"]

Rives i seks uker

Rivningen av den legendariske hockeyhallen starter ved inngangspartiet, og gravmaskinen vil gradvis tygge seg gjennom betongen og gå videre innover i bygget. Parallelt blir vaierne som holder taket på hallen oppe kuttet, og taket gradvis revet. Når hele taket er revet, vil gravmaskinen gå løs på tribunene. Det vil ta rundt 6 uker å jevne Jordal Amfi med jorda.

Bredde- og eliteanlegg

Nye Jordal Amfi skal bli Oslos hovedarena for ishockey. Anlegget skal gi meroppevelser til både utøvere og publikum og være en selvsagt og foretrukken arena for landskamper i fremtiden. Den nye hallen skal, i likhet med dagens hall, være en ishall for både elite- og breddeidretten. Hallen skal utformes med arealer for publikum, daglig drift, servering, møtevirksomhet, øvrige idrettsfunksjoner og media.

Gammel sjel i nytt bygg

I tillegg til å være et byklenodium i Oslo har Jordal Amfi for mange nærmest vært et nasjonalanlegg. For å bevare noe av æraen fra det tradisjonsrike anlegget som sto nyreist og stolt frem under Oslo-OL i 1952, er flere av arkitekturgrepene som har gjort det opprinnelige amfiet unikt videreført i det nye, blant annet en nytolkningen av den asymmetriske buen over garderobebygget. Utformingen av det nye hallrommet kommer til å minne om den unike tribuneformen i den gamle hallen, selv om den nye tribunen skal være slakere enn den gamle.

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen