Ambassaden i New Delhi. Arkitekt: Terje Grønmo Arkitekter
Ambassaden i New Delhi. Arkitekt: Terje Grønmo Arkitekter (Foto: Amit Pasricha)

Statsministeren åpner ambassaden i India

Statsminister Erna Solberg åpner den norske ambassaden i New Delhi etter fem år og flere byggefaser. Totalt har prosjektet kostet ca. 190 millioner kroner.

  • Bygg
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Statsbygg har på oppdrag fra UD utvidet ambassadebygget fra 1958 med ny visums- og kontoravdeling, samt 15 nye leiligheter for utsendte diplomater. I tillegg er ambassadørboligen bygget om og totalrehabilitert. Prosjektet omfatter nærmere 9000 kvadratmeter bygningsareal og oppgradert uteareal.

Ambassaden ligger i ambassadestrøket ved Nehru Park i Indias hovedstad.

  Foto: Amit Pasricha
  Foto: Amit Pasricha

Prosjektet har en grønn profil med vekt på redusert bruk av vann, energi for kjøling og oppvarming samt utstrakt bruk av lokale materialer. Arkitekten for prosjektet var Terje Grønmo arkitekter som samarbeidet med det lokale arkitektkontoret Plural Design og andre lokale aktører.

  Foto: Amit Pasricha

En god forbindelse

Norge har langvarige og gode forbindelser med India. Norge var et av de første landene som anerkjente Indias uavhengighet i 1947. Det skjedde på selve uavhengighetsdagen. Norge opprettet diplomatisk forbindelse med India i 1952. Norges første utviklingsprosjekt var innenfor utvikling av fiskeriene i det indiske delstaten Kerala.

  Foto: Amit Pasricha
  Foto: Amit Pasricha

 I dag har India en ambassade i Oslo og Norge har ambassade i New Delhi, generalkonsulat i Mumbai og honorære konsulater i Chennai og Kolkata.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen