Sterkt resultat for Veidekke

Sterkt resultat for Veidekke

Veidekke leverte i andre kvartal 2016 en kraftig resultatfremgang til 450 millioner kroner og en vekst i omsetningen på 30 % målt mot samme kvartal året før. I tillegg er ordrereserven økt til et historisk høyt nivå.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Sterk innsats i alle våre enheter har sammen med gode markeder gitt et solid kvartal for Veidekke, sier konsernsjef Arne Giske.

Veidekkes omsetning i andre kvartal 2016 var 8,1 milliarder kroner, en økning på 1,9 milliarder kroner fra andre kvartal 2015. Resultat før skatt var på 450 millioner kroner, en forbedring på 132 millioner kroner fra samme periode i fjor. Ordreinngangen i kvartalet var 7,3 milliarder kroner, noe som gir en samlet ordrereserve på 27,3 milliarder kroner (23,4). Resultatet pr. aksje (IFRS) var 2,4 kroner (1,7).

I entreprenørvirksomheten har vi hatt sterk vekst og marginforbedring

- I entreprenørvirksomheten har vi hatt sterk vekst og marginforbedring. Vi har fremgang i alle land, med Norge som den viktigste driveren. Høy aktivitet og god gjennomføring har gitt gode resultater i kvartalet, forteller Giske. Veidekkes entreprenørvirksomhet hadde i kvartalet en omsetning på 6,5 milliarder kroner (4,8), og resultatet før skatt var 228 millioner kroner (159).

- Innen eiendomsvirksomheten har høy etterspørsel og stor interesse for våre prosjekter gitt godt salg i både Norge og Sverige, og boligproduksjonen økte med 61 % fra samme kvartal i fjor, fortsetter Giske. I kvartalet ble det solgt 482 boliger (449), 615 boliger (554) inklusive partneres andel. Antall boliger i produksjon var 2 189 ved kvartalsslutt ( 1 356). Resultat før skatt økte til 161 millioner kroner (100) som følge av økt produksjon og utviklingsgevinster.

Boligproduksjonen økte med 61 % fra samme kvartal i fjor

- I industrivirksomheten har det i kvartalet vært oppstart av årets asfaltsesong og aktiviteten har vært høy med god kapasitetsutnyttelse og effektiv drift, avslutter konsernsjef Arne Giske. Industrivirksomheten hadde totalt en omsetning på 1,2 milliarder (1,1 milliarder), og et resultat før skatt på 84 millioner kroner (81).

I første kvartal endte Veidekkes samlede H-verdi (antall skader pr. million arbeidstimer) på 4,7 (4,1), mens sykefraværet ligger stabilt lavt på 3,5 % (4,2 %). Tallene er for de siste 12 måneder pr. andre kvartal.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen