Stor kontakt til NCC på Haakonsvern

Stor kontakt til NCC på Haakonsvern

Torsdag 28.januar inngikk Forsvarsbygg generalentreprisekontrakt med NCC for bygging av MJKs nye lokaler på Haakonsvern.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Kontrakten, som har en verdi på om lag 150 millioner kroner, omfatter oppføring av Marinejegerkommandoens (MJK) nye bygg på Haakonsvern. Bygget har fått navnet Draken. – Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen av dette prosjektet nå. Vi er trygge på at NCC vil gjøre en god jobb for Forsvarsbygg, sier prosjektsjef i Forsvarsbygg, Bjørn Tore Rognstad.

Solid kompetanse

– Vi ser frem til å starte opp arbeidet og ønsker å takke Forsvarsbygg for tilliten de har vist oss. NCC stiller i prosjektet med solid kompetanse og vi jobber alltid for å levere de beste bærekraftige løsningene, sier distriktssjef Skjalg Lund i NCC.

[img id="1"]

Snarlig byggestart

Da grunnarbeidene allerede er gjennomført, vil byggingen kunne starte innen noen få uker. Estimert ferdigstillelse for prosjektet er høsten 2017.

– Tomten er klar for bygging. Vi har revet den gamle MTB-hangaren, og har gjennomført grunnarbeider. Dette har gått veldig bra, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Rita Østgulen.

I planleggingen har Forsvarsbygg lagt vekt på at Draken vil bli et nøkternt og fleksibelt bygg.

Fjernvarme

Det legges opp til at Draken skal varmes opp via lokal sjøvarme. Det betyr betydelig billigere og langt mer miljøvennlig varme enn ved bruk av konvensjonelle el – og oljekjeler.

BIM

I Draken-prosjektet benytter Forsvarsbygg seg av digitale bygningsinformasjonsmodeller (BiM). Dette bedrer blant annet prosjektets informasjonsflyt og reduserer risikoen for byggefeil.

MILJØBYGG/19. februar 2018

Miljøambisiøst høyskolebygg i Bergen

Høgskulen på Vestlandet, nærregion Bergen er i dag på to lokasjoner. For å samle sin faglige og administrative aktivitet på Kronstad startet byggefasen for et nytt bygg i januar. Når det åpner i 2020 skal campus huse 9000 studenter og 900 ansatte. Les hele saken

Til toppen