Storgården barnehage bygges som passivhus

Storgården barnehage bygges som passivhus

Storgården barnehage i Østensjø bydel i Oslo skal stå ferdig mot slutten av dette året. At taket nå er tett ble feiret på tradisjonelt vis med kranselag for alle som har sin arbeidsplass på byggeplassen, samt byggherren Omsorgsbygg.

  • breeam
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

BREEAM-NOR Very Good

- Vi er i rute på alle fronter, både med hensyn til fremdrift, kostnader, på kvalitet og på miljøsertifiseringen, sier Helga Loholt, prosjektleder for byggherren Omsorgsbygg Oslo KF.

Storgården barnehage bygges etter passivhus-standard, og skal miljøsertifiseres til BREEAM NOR very good.

Storgården barnehage som huse 180 barn, barn som nå er i erstatningslokaler blant annet på Skullerud.

- Bygget er forankret til fjell med 28 stålpæler. Det vil også bygges en støyskjerm mot E6 ved Ryenkrysset, men med vinduer i, så barna kan følge med på det som skjer utenfor, sier Loholt, som også lover at utearealene blir godt opparbeidet til glede både for barna som skal gå i barnehagen, men også som et lekeområde for nabolaget når barnehagen er stengt.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen