Storkontrakt til NCC-selskap i Østfold
(Foto: NCC)

Storkontrakt til NCC-selskap i Østfold

NCC-selskapet Engebretsen Betong & Mur AS har inngått kontrakt på 25 millioner kroner for betongarbeider og levering av 7500 kubikkmeter med betong til et 17000 kvadratmeter stort lagerbygg for Metacon AS på Øra i Østfold.

  • betong
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Arbeidet innebærer blant annet en stor produksjon av banketter, forskaling, armering og støping av cirka 100 løpemeter bankett per dag. Så skal gulvet på 17.000 kvadratmeter støpes med innstøping av skinner for lagerreoler.

– Mellom 15 og 20 medarbeidere på byggeplassen skal sørge for at alt dette står ferdig innen en produksjonstid på 5 måneder, sier Rune Gundersen, daglig leder i Engebretsen Betong & Mur.

  Foto: NCC

Kontrakten tilsvarer over 1000 lastebiler med betong og er et av flere betongprosjekter i distriktet. Hele 90 prosent av bedriftens prosjektoppdrag i området dreier seg om betongleveranser – et resultat av at bedriften nylig gjennomførte en konseptendring fra mur til betong.

– Når vi kommer i mål med dette prosjektet så kan vi trygt si at ingen jobb er for stor for oss, sier en jublende Gundersen.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen