Sweco og Rambøll med i internasjonal BIM-konkurranse

Sweco og Rambøll med i internasjonal BIM-konkurranse

Med 162 bidrag fra 29 land, er selskapene valgt ut som finalister med sitt bidrag fra felles InterCity-prosjekt.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

AEC Excellence Awards er en årlig konkurranse sponset av programvareleverandøren Autodesk. En jury bestående av uavhengige fagpersoner kårer fyrtårnprosjekter hvor BIM har blitt brukt til å skape innovative løsninger. Sweco og Rambøll er finalister i kategorien Infrastruktur, for sitt arbeid med InterCity Dovrebanen.

Detaljrikdom

– I vårt bidrag har vi vist hvordan vi bruker 3D-modellen i dette prosjektet til å samhandle med hverandre, med kundene i Jernbaneverket og andre involverte. Vi viser også hvordan modellen benyttes i forbindelse med folkemøter, og i møte med politikere, kommuner og andre offentlige aktører, sier Atle Høidalen, BIM-koordinator i Sweco.

Han forklarer at det i prosjekter av denne størrelsen er vanlig at man fordeler informasjon og data på flere 3D-modeller. I dette prosjektet var de imidlertid opptatt av å få den detaljrikdommen man oppnår når alt legges inn i én og samme modell.

– Vi jobber modellbasert, og fokuserer på at alle i prosjektet skal ha et forhold til 3D-modellen, slik at de er kjent med alle løsninger og innvirkningene disse vil få på traséen, sier han.

Kåring i Las Vegas

Om Sweco og Rambøll stikker av med seieren, får vi vite i november. Vinneren blir annonsert under Autodesk University, en BIM-konferanse i Las Vegas med over 10 000 deltakere fra hele verden. Her skal flere av Swecos medarbeidere også holde foredrag, både om dette og andre prosjekter.

– Det er selvsagt veldig stas å ha kommet gjennom to nåløyer; både til finaleplass i konkurransen, hvor det i år ble sendt inn rekordmange bidrag, og til å holde innlegg under konferansen. Det er virkelig en anerkjennelse av at den jobben vi har gjort har vært banebrytende, sier Høidalen.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen