Sweco og Rambøll med i internasjonal BIM-konkurranse

Sweco og Rambøll med i internasjonal BIM-konkurranse

Med 162 bidrag fra 29 land, er selskapene valgt ut som finalister med sitt bidrag fra felles InterCity-prosjekt.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

AEC Excellence Awards er en årlig konkurranse sponset av programvareleverandøren Autodesk. En jury bestående av uavhengige fagpersoner kårer fyrtårnprosjekter hvor BIM har blitt brukt til å skape innovative løsninger. Sweco og Rambøll er finalister i kategorien Infrastruktur, for sitt arbeid med InterCity Dovrebanen.

Detaljrikdom

– I vårt bidrag har vi vist hvordan vi bruker 3D-modellen i dette prosjektet til å samhandle med hverandre, med kundene i Jernbaneverket og andre involverte. Vi viser også hvordan modellen benyttes i forbindelse med folkemøter, og i møte med politikere, kommuner og andre offentlige aktører, sier Atle Høidalen, BIM-koordinator i Sweco.

Han forklarer at det i prosjekter av denne størrelsen er vanlig at man fordeler informasjon og data på flere 3D-modeller. I dette prosjektet var de imidlertid opptatt av å få den detaljrikdommen man oppnår når alt legges inn i én og samme modell.

– Vi jobber modellbasert, og fokuserer på at alle i prosjektet skal ha et forhold til 3D-modellen, slik at de er kjent med alle løsninger og innvirkningene disse vil få på traséen, sier han.

Kåring i Las Vegas

Om Sweco og Rambøll stikker av med seieren, får vi vite i november. Vinneren blir annonsert under Autodesk University, en BIM-konferanse i Las Vegas med over 10 000 deltakere fra hele verden. Her skal flere av Swecos medarbeidere også holde foredrag, både om dette og andre prosjekter.

– Det er selvsagt veldig stas å ha kommet gjennom to nåløyer; både til finaleplass i konkurransen, hvor det i år ble sendt inn rekordmange bidrag, og til å holde innlegg under konferansen. Det er virkelig en anerkjennelse av at den jobben vi har gjort har vært banebrytende, sier Høidalen.

ALUMINIUM/17. oktober 2018

Aluminium, en versting som kan brukes om igjen fra gamle bygg

Wicona tilbyr blant annet aluminiumsprofiler, tilbehør og beslag. Prosjektmedarbeider Kristian Sivertsen og Ragnhild Lokna Nygård, Byggeteknisk rådgiver i Nygård Hydro building har spennende ting å fortelle på sin stand i utstillingslokalet. Les hele saken

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen